Actuele berichten

Samen met Eneco en Nuon in natuurontwikkeling Slufter

16 april 2015

windturbines

Het Zuid-Hollands Landschap onderzoekt samen met Eneco en Nuon, de initiatiefnemers van Windpark Slufterdam, hoe zij het natuur- en recreatiegebied in de directe omgeving van het windpark op de Rotterdamse Maasvlakte kunnen versterken.

Nieuw provinciebestuur: maak werk van EHS

31 maart 2015

Foto: Idde Lammers

Het Zuid-Hollands Landschap – samen met Natuur- en Milieufederatie ZH, Natuurmonumenten en IVN – roept de provincie op om de realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur voortvarend op te pakken.

Meer Zouweboezem

17 maart 2015

p80

Het Zuid-Hollands Landschap heeft een voormalig baggerdepot bij Meerkerk ingericht als natuurgebied. Daarmee hebben de moerasvogels er een stukje leefruimte bijgekregen en u kunt een extra ommetje maken.

Vaar mee naar Natuureiland Sophiapolder

11 maart 2015

Afvaart veerboot. Foto: Idde Lammers

Nu de lente is begonnen, is er een nieuw seizoen aangebroken voor de veerdienst naar Natuureiland Sophiapolder. Onze vrijwillige schippers zetten u weer gratis over voor een heerlijke rondwandeling.

Eerste kievitsei 2015 gevonden in Zuid-Holland

10 maart 2015

kievietsei--190

Op 8 maart is het eerste kievitsei gevonden in het Zuid-Hollandse Schelluinen. De vondst is het startsein voor vele vrijwilligers om weidevogelnesten te zoeken en te beschermen tegen landbouwwerkzaamheden.

Stemt u ook voor groen?

23 februari 2015

BannerPotloodGroen-190

Op woensdag 18 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Om u inzicht te geven in de ambities van de verschillende politieke partijen op het gebied van natuur en milieu is het Groene Kieskompas ontwikkeld.