Actuele berichten

Waterschap test waterbergingslocatie Hooge Boezem

21 augustus 2014

Hooge Boezem - Maurice Kruk

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de polder Hooge Boezem ingericht als piekwaterbergingsgebied, in combinatie met natuurontwikkeling. Op maandag 25 augustus 2014 gaat het waterschap het waterbergingsgebied testen.

Open Monumentendag is weer een belevenis

29 juli 2014

Meisjeshuis

Tijdens Open Monumentendag zijn bezoekers van het Erfgoedhuis ZH en het Zuid-Hollands Landschap op twee locaties welkom. Op zaterdag 13 september is zowel het Meisjeshuis in Delft als het bezoekerscentrum Tenellaplas in de Duinen van Oostvoorne te bezoeken.

Speciale dag voor 65 plussers bij de Zandmotor

16 juli 2014

zeehond80

Op zaterdag 20 september organiseert het Zuid-Hollands Landschap de ‘Dag van de Zandmotor’ voor de bewoners van de Haagse zorginstellingen Florence en Parnassia. Ook andere vijfenzestigplussers en zorgbehoevenden zijn welkom.

Zuid-Hollands Landschap 80 jaar jong

15 juli 2014

80-jaar-ZHL

Op 14 juli vierde het Zuid-Hollands Landschap haar 80-jarig bestaan. Genodigden kwamen bijeen op de plek waar de stichting haar eerste natuuraankoop deed: eendenkooi Kooilust in de Krimpenerwaard.

Polders Poelgeest veiliggesteld!

10 juli 2014

Watersnip - Hans op den Dries

Het Zuid-Hollands Landschap heeft de meest noordelijke polder van Polders Poelgeest aangekocht. Dit natuurgebied ligt in de buurt van Leiden/Oegstgeest en kan nu als één geheel worden beheerd. Een prachtig resultaat van onze campagne!

Provinciale Vrijwilligersdag 2014

2 juli 2014

LEZH

Op zaterdag 28 juli werd de Provinciale Vrijwilligersdag georganiseerd om alle Zuid-Hollandse natuur-, landschap- en erfgoedvrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet. Hierbij een terugblik op deze geslaagde dag.