Actuele berichten

Nederlanders blijven betrokken bij natuur en landschap dichtbij huis

14 december 2014

Vroege Vogels

Bijna 309.000 gezinnen steunden de provinciale Landschappen in 2014 als donateur of als vrijwilliger van de natuur dichtbij huis. Dat is vandaag bekendgemaakt in de Vroege Vogels Parade.

Vacature: Afdelingshoofd Terreinen en Opstallen

8 december 2014

ZHL_stempel_wit op groen

Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar een energiek afdelingshoofd die samen met de collega’s (32 fte) zorgt voor het beheer van de diverse natuurgebieden en opstallen van het Zuid-Hollands Landschap.

Vrijwilligerswerk onmisbaar voor natuur en landschap

6 december 2014

vrijwilligers-icon-lezh

Vrijwilligers en actieve burgers spelen een sleutelrol in het beheer van natuur en landschap. Vrijwilligerswerk is onmisbaar maar komt door bezuinigingen steeds meer onder druk te staan. Daarom verdient deze problematiek […]

Natuur- en zorgorganisaties slaan handen ineen

5 december 2014

Het Zuid-Hollands Landschap, Dunea, IVN, Florence, Florein en MPPG Parnassiagroep gaan samenwerken in het programma Natuur & Gezondheid Den Haag om gezond bewegen in de natuur te bevorderen.

Haagse wandelmaand van start

13 november 2014

Wandelaar

Dat bewegen gezond is weten we allemaal, maar doen we het ook in voldoende mate? Om deze goede gewoonte te bevorderen, is de Haagse Wandelmaand van start gegaan.

Weidevogelmanifest roept provincie en boeren op weidevogels te redden

3 november 2014

Grutto verkleind Zeeuwse Landschap

De weidevogels dreigen uit het boerenland te verdwijnen. In de afgelopen tien jaar is meer dan de helft van de weidevogels verdwenen. Het agrarisch natuurbeheer door boeren heeft daar geen verandering in gebracht.