Actuele berichten

Haagse wandelmaand van start

13 november 2014

Wandelaar

Dat bewegen gezond is weten we allemaal, maar doen we het ook in voldoende mate? Om deze goede gewoonte te bevorderen, is de Haagse Wandelmaand van start gegaan.

Weidevogelmanifest roept provincie en boeren op weidevogels te redden

3 november 2014

Grutto verkleind Zeeuwse Landschap

De weidevogels dreigen uit het boerenland te verdwijnen. In de afgelopen tien jaar is meer dan de helft van de weidevogels verdwenen. Het agrarisch natuurbeheer door boeren heeft daar geen verandering in gebracht.

Zuid-Hollands Landschap steunt Otter Challenge

31 oktober 2014

otter

In 2020 telt Nederland 1000 otters. Dat is het doel van de Otter Challenge die woensdag 5 november van start gaat. Om dit doel te behalen, is er een landelijk platform opgezet waarop ideeën uitgewisseld kunnen worden om de otter te beschermen in ons land.

Waterkwaliteit Tenellaplas krijgt impuls

24 oktober 2014

MLG-tenellaplas-420

In opdracht van het Zuid-Hollands Landschap start Loonbedrijf Minekus eind oktober met het baggeren van de Tenellaplas in de Duinen van Oostvoorne. Door het verwijderen van een laag slib (bagger) verbetert de waterkwaliteit.

Green-Kids weer op TV

24 oktober 2014

Green-kids-lodewijk-vierkant[1]

Slangen, fossielen, rivierkreeften en nog veel meer spannende onderwerpen. Vanaf maandag 3 november kun je dagelijkse kijken naar de nieuwste afleveringen van Green-Kids!

Dijkversterking bij Stormpoldervloedbos

15 oktober 2014

ZHL-volg-FB-krimpen-dijkversterking

Bij de laatste controle scoorde de Lekdijk bij Krimpen een onvoldoende. Delen van de dijk zijn onstabiel en te laag bevonden. Daarom wordt er gewerkt aan een nieuwe dijk die meer veiligheid biedt.