Actuele berichten

Waterkwaliteit Tenellaplas krijgt inpuls

24 oktober 2014

MLG-tenellaplas-420

In opdracht van het Zuid-Hollands Landschap start Loonbedrijf Minekus eind oktober met het baggeren van de Tenellaplas in de Duinen van Oostvoorne. Door het verwijderen van een laag slib (bagger) verbetert de waterkwaliteit.

Green-Kids weer op TV

24 oktober 2014

Green-kids-lodewijk-vierkant[1]

Slangen, fossielen, rivierkreeften en nog veel meer spannende onderwerpen. Vanaf maandag 3 november kun je dagelijkse kijken naar de nieuwste afleveringen van Green-Kids!

Dijkversterking bij Stormpoldervloedbos

15 oktober 2014

ZHL-volg-FB-krimpen-dijkversterking

Bij de laatste controle scoorde de Lekdijk bij Krimpen een onvoldoende. Delen van de dijk zijn onstabiel en te laag bevonden. Daarom wordt er gewerkt aan een nieuwe dijk die meer veiligheid biedt.

Leef je uit tijdens de Natuurwerkdag

10 oktober 2014

Leef je uit tijdens de Natuurwerkdag 2011

De Natuurwerkdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 november op tal van plaatsen in het land. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Uw hulp en betrokkenheid wordt hierbij enorm gewaardeerd.

Sla uw slag tijdens de openbare houtveiling

9 oktober 2014

hout (1)

Op zaterdag 1 november kunt u brandhout kopen bij het Zuid-Hollands Landschap door slim te bieden tijdens de openbare veiling in Amerongen. De houtveiling wordt georganiseerd in samenwerking met het Utrechts Landschap.

Werkbezoek 50plus/Klein aan regio Kuststreek

7 oktober 2014

tr-norbert-(r)-hank-en-marti-vewijderen-vogelkers,-foto-Idde-Lammers-2774mr-(1)

Tweede Kamerlid Norbert Klein van 50PLUS/Klein heeft een werkbezoek gebracht aan het Van Leydenhof en het Hyacintenbos in Den Haag. Deze twee natuurgebieden laten prima zien waar het Zuid-Hollands Landschap zich voor inzet.