Actuele berichten

Stemt u ook voor groen?

23 februari 2015

BannerPotloodGroen-190

Op woensdag 18 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Om u inzicht te geven in de ambities van de verschillende politieke partijen op het gebied van natuur en milieu is het Groene Kieskompas ontwikkeld.

Feestelijke kick-off Landschap & Erfgoed ZH

21 februari 2015

LEZH

De samenwerking van Erfgoedhuis ZH en het Zuid-Hollands Landschap is formeel bekrachtigd tijdens een feestelijke bijeenkomst. Gedeputeerde Han Weber ondersteunde het belang van deze samenwerking door zijn aanwezigheid.

Leve(nd) Zuid-Holland met 15 natuurtoppers

28 januari 2015

natuurmanifest190

Wie vindt het niet leuk om tijdens een natuurtocht een glimp op te vangen van een otter, zeearend of zeehond? Roep de provincie op om deze natuurtoppers hoog in het vaandel te dragen en teken onze petitie!

Ruim 11 miljoen voor de provinciale Landschappen

27 januari 2015

cheque D12L Hank Bartelink en Judith Lingeman fotograaf Roy Beusker Fotografie

De12Landschappen heeft €11.250.000,- ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. De twaalf provinciale Landschappen zetten dit geld in om natuur en landschap veilig te stellen en beleefbaar te maken.

Zuid-Hollands Landschap verwerft percelen in polder De Nesse

15 januari 2015

Grutto, Idde Lammers

Het Zuid-Hollands Landschap heeft in polder De Nesse bij Ouderkerk aan den IJssel twee graslandpercelen verworven. Het zijn ontbrekende schakels die de weidevogels ten goede zullen komen.

Provincie schenkt geld aan Boezemmolen nr 6

13 januari 2015

Molen-2

Goed nieuws, want de provincie heeft 188.000 euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van onze molen! Dit geld gaan we gebruiken om het rijksmonument verder op te knappen en de molen maalvaardig te maken.