Actuele berichten

Leidse Hooidagen zeer geslaagd

31 augustus 2015

lh-80-bij-80

De Leidse Hooidagen zijn op zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus zeer succesvol verlopen. Ruim 2.800 bezoekers vermaakten zich met talloze activiteiten in het natuurgebied ´t Vogelhoff in Leiden.

Vaar mee naar Natuureiland Sophiapolder

28 augustus 2015

Afvaart veerboot. Foto: Idde Lammers

Nu de lente is begonnen, is er een nieuw seizoen aangebroken voor de veerdienst naar Natuureiland Sophiapolder. Onze vrijwillige schippers zetten u weer gratis over voor een heerlijke rondwandeling.

Nu op TV: Hollands Groen

17 juli 2015

hollands-groen-logo-80

TV West en TV Rijnmond zenden vanaf 14 juli het nieuwe tv-programma ‘Hollands Groen’ uit. In beeld komen alle natuurpareltjes van de provincie, waaronder drie gebieden van het Zuid-Hollands Landschap.

Naturalis nieuwe partner Leidse Hooidagen

16 juli 2015

LH15 uitgelichte afbeelding

Het Zuid-Hollands Landschap organiseert op 29 en 30 augustus de Leidse Hooidagen in natuurgebied ’t Vogelhoff langs de Vliet. Dit jaar heeft Naturalis zich als partner aangesloten, waardoor er nog meer te beleven is.

Groen Landgoed Ockenburgh is opgeknapt

25 juni 2015

Ockenburg Geo van Geffen

De werkzaamheden aan het groen op Landgoed Ockenburgh zijn zo goed als klaar. Op het voor publiek toegankelijke landgoed zijn de bomen, gazons en wandelpaden hersteld of opnieuw aangelegd.

APM Terminals Maasvlakte II adopteert natuur

24 juni 2015

apm 3

Begin juni heeft een groep werknemers van APM Terminals Maasvlakte II hard gewerkt in natuurgebied de Holle Mare nabij Zwartewaal. De stoere mannen en vrouwen van het containeroverslagbedrijf hebben op hun vrije dag veerasters vervangen in ‘hun’ natuurgebied.