Actuele berichten

Dijkversterking bij Stormpoldervloedbos

15 oktober 2014

ZHL-volg-FB-krimpen-dijkversterking

Bij de laatste controle scoorde de Lekdijk bij Krimpen een onvoldoende. Delen van de dijk zijn onstabiel en te laag bevonden. Daarom wordt er gewerkt aan een nieuwe dijk die meer veiligheid biedt.

Leef je uit tijdens de Natuurwerkdag

10 oktober 2014

Leef je uit tijdens de Natuurwerkdag 2011

De Natuurwerkdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 november op tal van plaatsen in het land. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Uw hulp en betrokkenheid wordt hierbij enorm gewaardeerd.

Sla uw slag tijdens de openbare houtveiling

9 oktober 2014

hout (1)

Op zaterdag 1 november kunt u brandhout kopen bij het Zuid-Hollands Landschap door slim te bieden tijdens de openbare veiling in Amerongen. De houtveiling wordt georganiseerd in samenwerking met het Utrechts Landschap.

Werkbezoek 50plus/Klein aan regio Kuststreek

7 oktober 2014

tr-norbert-(r)-hank-en-marti-vewijderen-vogelkers,-foto-Idde-Lammers-2774mr-(1)

Tweede Kamerlid Norbert Klein van 50PLUS/Klein heeft een werkbezoek gebracht aan het Van Leydenhof en het Hyacintenbos in Den Haag. Deze twee natuurgebieden laten prima zien waar het Zuid-Hollands Landschap zich voor inzet.

Eindeloos struinen in de Bollenstreek

3 oktober 2014

Fietsers ervaren al jaren het gemak van het fietsknooppuntennetwerk om mooie routes uit te stippelen. Nu bestaat er voor wandelaars een vergelijkbaar systeem in de Duin- en Bollenstreek. Meer dan 150 knooppuntenpalen wijzen u de weg!

Voedselbos start cursus voor gezond eten

30 september 2014

voedselboom

Het Zuid-Hollands Landschap organiseert in samenwerking met het Voedselbos de cursus Eet Jezelf Gezond in Oostvoorne. Aan de hand van verschillende modules leer je om je gezondheid in eigen hand te hebben.