Actuele berichten

Na Vogelhoff nu ook Bijenhoff in Oostvlietpolder

26 augustus 2014

bij150

Afgelopen zaterdag werd tijdens de Leidse Hooidagen een bijzondere samenwerking bezegeld. Het ROC Leiden, GAAGA architecten, de gemeente Leiden en het Zuid-Hollands Landschap gaan samenwerken aan de realisatie van ‘t Bijenhoff.

Leidse Hooidagen druk bezocht door jong en oud

26 augustus 2014

LH-2014-80

Afgelopen weekend trokken ruim 2500 mensen de polder in tijdens de Leidse Hooidagen. Het Zuid-Hollands Landschap organiseerde dit evenement voor het tweede jaar in ’t Vogelhoff langs de Vliet. Spelen, ontdekken en uitwaaien in de natuur waren nog nooit zo leuk!

Open Monumentendag is weer een belevenis

25 augustus 2014

Meisjeshuis

Tijdens Open Monumentendag zijn bezoekers van het Erfgoedhuis ZH en het Zuid-Hollands Landschap op twee locaties welkom. Op zaterdag 13 september is zowel het Meisjeshuis in Delft als het bezoekerscentrum Tenellaplas in de Duinen van Oostvoorne te bezoeken.

Fruitplukdag aan de Diefdijk

23 augustus 2014

Fruit plukken langs de diefdijk - Idde Lammers

Op zaterdag 20 september wordt er een Fruitplukdag georganiseerd aan de Diefdijk 45 in Leerdam. Natuurlijk kunt u tijdens een ommetje even een sappig appeltje komen plukken, maar u kunt het geplukte fruit ook mee naar huis nemen.

Waterschap test waterbergingslocatie Hooge Boezem

21 augustus 2014

Hooge Boezem - Maurice Kruk

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de polder Hooge Boezem ingericht als piekwaterbergingsgebied, in combinatie met natuurontwikkeling. Op maandag 25 augustus 2014 gaat het waterschap het waterbergingsgebied testen.

Speciale dag voor 65 plussers bij de Zandmotor

16 juli 2014

zeehond80

Op zaterdag 20 september organiseert het Zuid-Hollands Landschap de ‘Dag van de Zandmotor’ voor de bewoners van de Haagse zorginstellingen Florence en Parnassia. Ook andere vijfenzestigplussers en zorgbehoevenden zijn welkom.