Actuele berichten

Schotse Hooglanders naar Eiland van Brienenoord

3 mei 2015

Hooglander uit prentenboek Zuid-Hollands Landschap

Het Zuid-Hollands Landschap ontvangt op maandag 11 mei Schotse Hooglanders op het Eiland van Brienenoord. Ze komen met een groepje van vijf voor de jaarlijkse begrazing van dit bijzondere natuurgebied.

De #fietsmoment-route in Zuid-Holland

1 mei 2015

Fiets

In samenwerking met de ANWB biedt het Zuid-Hollands Landschap een prachtige fietsroute aan bij Noordwijk van 32 kilometer.

Rijkswaterstaat ondersteunt bijvriendelijke inrichting Elfenbaan

30 april 2015

elfenbaan420

Het Zuid-Hollands Landschap heeft een bijdrage van 10.000 euro ontvangen uit handen van Rijkswaterstaat om een klein stukje van de Elfenbaan bijvriendelijk te kunnen inrichten en beheren.

Herstel Landgoed Leeuwenhorst

23 april 2015

Leeuwenhorsy 190 80

Het Zuid-Hollands Landschap is gestart met voorbereidende werkzaamheden voor het herstel van de Koepelberg en de Spiegelvijver op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst (bij Noordwijk).

Samen met Eneco en Nuon in natuurontwikkeling Slufter

16 april 2015

windturbines

Het Zuid-Hollands Landschap onderzoekt samen met Eneco en Nuon, de initiatiefnemers van Windpark Slufterdam, hoe zij het natuur- en recreatiegebied in de directe omgeving van het windpark op de Rotterdamse Maasvlakte kunnen versterken.

Trouwen bij het Zuid-Hollands Landschap

3 april 2015

trouwen-in-het-bos-130px

De mooiste dag van je leven beleven in een bijzondere omgeving, midden in het bos? Vanaf nu is het mogelijk te trouwen in diverse natuurgebieden van het Zuid-Hollands Landschap.