Actuele berichten

Wat is en wat doet een boswachter handhaving?

30 november 2015

Govert80

Journalist Roza van der Veer gaat met Govert Vroegindeweij op pad en krijgt van hem in het Staelduinse Bos de antwoorden.

Kalfje geboren op Eiland van Brienenoord

11 november 2015

420-hooglander-maarten-van-der-valk

Heuglijk nieuws! Vorige week werd onze boswachter getipt op een pasgeboren kalfje. Op het Eiland van Brienenoord in Rotterdam loopt al enige jaren een kleine kudde Schotse Hooglanders rond. De dieren eten allerlei ruigtekruiden en zorgen er zo voor dat het eiland halfopen blijft. Ideaal voor vlinders en insecten.

Een warm welkom voor bever en jonge vis

5 november 2015

bever

Natuureiland De Zaag staat aan de vooravond van een grote opknapbeurt. Door de aanleg van twee geulen ontstaat een zoetwatergetijdengebied met bijzondere planten en dieren.

Peuters in het Wild in Den Haag op Landgoed Ockenburgh

29 oktober 2015

peuters in het wild 420x178

Kickuh Coaching organiseert in samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap in Den Haag ‘Peuters in het Wild’. Samen met je peuter de natuur ontdekken op Landgoed Ockenburgh.

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking

28 oktober 2015

npl-logo

Goed nieuws voor de natuur in Nederland, want de Nationale Postcode Loterij heeft besloten om de samenwerking met LandschappenNL voort te zetten. Dat betekent dat twintig provinciale organisaties voor natuur- en landschapsbeheer de komende vijf jaar steun voor hun werkzaamheden ontvangen.

Handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag!

26 oktober 2015

vrijwilligers-icon-lezh75

Steek uw handen uit de mouwen en kom helpen tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 7 november.