Jeugdactiviteiten

Leuke en leerzame doe-routes voor kinderen

Vanuit het bezoekerscentrum Tenellaplas zijn diverse uitdagende doe-routes uitgezet voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen krijgen een rugzak of schoudertas mee om de routes af te kunnen leggen. In de ontdekkingstas zitten allerlei hulpmiddelen om bijvoorbeeld waterdiertjes te vangen en te bekijken met een loep. Natuurlijk gebeurt dit altijd onder begeleiding van ouders of een van onze medewerkers.

Daarnaast kunnen kinderen het speurpad ‘Beestenboel’ volgen. Onderweg verzamel je allerlei plaatjes van dieren die in de duinen leven. Download de folder Speurtochten en doe-routes voor het volledige overzicht.

Ook voor de allerkleinsten

Voor de hele kleintjes (van 4 tot 6 jaar) is er het Kabouterpad. De opdrachten bestaan vooral uit spelletjes, zoals ringgooien, liedjes zingen en bladeren zoeken. Alle materialen zitten in een kabouterkist op een bolderkar. Hiermee kunnen de kinderen en hun begeleiders zó de natuur in.

Spannende speurtocht rondom bezoekerscentrum TenellaplasVoor kinderen van 6 tot 8 jaar is het Speurpad uitgezet met spelletjes zoals ‘raad welk dier ik nadoe’ en memory met materialen uit de natuur. En ook voor kinderen van 8 tot 10 jaar en van 10 tot 12 jaar hebben we avontuurlijke routes: het Adrianipad en het Bospad.

 

Maak vandaag nog een afspraak

Voor deelname aan doe-routes betaalt u slechts 2 euro per kind. Begeleiders mogen gratis mee. Er kunnen maximaal 36 kinderen met één doe-route op stap en per groep van 6 kinderen is één begeleider nodig.

Wilt u met uw kind (of bijvoorbeeld als verjaardagsfeestje!) een doe-route maken? Bel dan tussen 9.30 uur en 12.00 uur naar het bezoekerscentrum: (0181) 48 39 09. Of stuur een e-mail.

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen