Speciale projecten

Mogelijk gemaakt door sponsoren en beschermers

Naast het reguliere natuurbeheer voeren wij een groot aantal speciale projecten uit. Grootschalige projecten, zoals de Zouweboezem, het Buijtenland van Rhoon, Natuureiland Sophiapolder en het herstel van Landgoed Ockenburgh. Maar ook kleinere projecten, zoals de restauratie van een oude tuinmuur en de bescherming van de zwarte stern. Veel van deze projecten worden mogelijk gemaakt door onze beschermers en sponsoren.

 

Oostvlietpolder

31 augustus 2014

OVP-190-80

De laatste groene polder bij Leiden wordt sinds 2012 beheerd door het Zuid-Hollands Landschap. Nu de inrichting van ‘t Vogelhoff is voltooid, creëren we een speciale plek voor bijen, vlinders en andere insecten.

Duurzame samenwerking met zorgverzekeraar De Friesland

18 augustus 2014

_62J8770v2finalHR

Het Zuid-Hollands Landschap gaat samenwerken met De Friesland Zorgverzekeraar in de vorm van het Natuurcollectief. Het gezamenlijke doel is ervoor zorgen dat meer mensen actief en dichtbij huis van de natuur kunnen blijven genieten.

Welkom op het natuureiland Sophiapolder!

7 juli 2014

1_Cover_BRON_Ruden_Riemens_Deltanatuurklein

In het hart van de Drechtsteden ontstaat een mooi natuureiland. Een gebied voor planten en dieren, maar zeker ook voor de mens. Wilt u een kijkje komen nemen? Vaar mee met onze gratis voetveer!