Speciale projecten

Mogelijk gemaakt door sponsoren en beschermers

Naast het reguliere natuurbeheer voeren wij een groot aantal speciale projecten uit. Grootschalige projecten, zoals de Zouweboezem, het Buijtenland van Rhoon, Natuureiland Sophiapolder en het herstel van Landgoed Ockenburgh. Maar ook kleinere projecten, zoals de restauratie van een oude tuinmuur en de bescherming van de zwarte stern. Veel van deze projecten worden mogelijk gemaakt door onze beschermers en sponsoren.

 

Korting op je zorgpremie én de natuur beschermen?

8 februari 2015

_62J8770v2finalHR

Het Zuid-Hollands Landschap gaat samenwerken met De Friesland Zorgverzekeraar in de vorm van het Natuurcollectief. Het gezamenlijke doel is ervoor zorgen dat meer mensen actief en dichtbij huis van de natuur kunnen blijven genieten.

Samen zorgen voor ’t Vogelhoff in de Oostvlietpolder

21 januari 2015

OVP-190-80

Sinds 2012 is de laatste groene polder van Leiden in beheer bij het Zuid-Hollands Landschap. Een waardevol gebied waar we zuinig op moeten zijn. Met uw hulp kunnen wij schaarse natuur in Zuid-Holland blijven beschermen.

Fruit met een geschiedenis

23 september 2014

RPD_5217

Leidenaars hebben iets bijzonders in hun achtertuin: pal naast de stad in ’t Vogelhoff in de Oostvlietpolder staan historische fruitbomen. In de hoogstamfruitboomgaard aan de zuidkant van Leiden is van alles te beleven voor jong en oud.