Maak kennis met het Zuid-Hollands Landschap

Wij beschermen de lokale natuur al sinds 1934

In elke provincie is een organisatie actief die zich richt op aankoop, Missie en visie
ontwikkeling en beheer van lokale natuurgebieden. In Zuid-Holland is dat de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Wij stellen natuur en waardevol landschap veilig, bieden er recreatiemogelijkheden en zorgen voor het behoud van monumenten op onze terreinen. Dat doen we al sinds 1934! Voorlichting, educatie en fondsenwerving behoren ook tot onze taken.

Lees meer over onze missie en visie of bekijk één van de onderwerpen hieronder. Zo krijgt u een duidelijk beeld van wie wij zijn en hoe we werken.

 • Medewerkers

  Medewerkers

  Er zijn 34 mensen in dienst, die zich met enthousiasme en deskundigheid inzetten. De dagelijkse leiding is in handen van onze directeur, Michiel Houtzagers.

  Lees verder

 • Vrijwilligers

  Vrijwilligers

  Zo’n 200 vrijwilligers zijn actief binnen het Zuid-Hollands Landschap. Vol enthousiasme zetten zij zich in voor de natuur en de eigen omgeving.

  Lees verder

 • Bestuur & Commissies

  Bestuur en commissies

  De kernpunten van ons beleid worden vastgesteld door het bestuur, zij bepalen de koers. Hierbij geven onafhankelijke commissies advies.

  Lees verder

 • Gemeenschappelijke ambitie

  Cultuur en Natuur

  Samen zijn we sterker, daarom werken we intensief samen met het Erfgoedhuis Zuid-Holland, Landschapsbeheer Nederland en diverse andere partijen.

  Lees verder

 • Publicaties

  Publicaties

  Onze publicaties kunt u online bekijken of in een paar dagen bij u thuis laten bezorgen. Compleet overzicht van jaarverslagen, tijdschriften, folders en brochures.

  Lees verder

 • Vacatures

  Vacatures

  Denkt u erover om zich (op vrijwillige basis) in te zetten voor de natuur in Zuid-Holland? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. 

  Lees verder

 • Samenwerking

  Samenwerking

  Vanuit de 12Landschappen zorgen we ervoor dat u kunt genieten van natuur in de buurt. De Nationale Postcode Loterij levert hier een mooie bijdrage aan.

  Lees verder

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen