Op avontuur in ‘t landschap

Het Zuid-Hollands Landschap laat kinderen ontdekken hoe leuk en bijzonder natuur is. Wie houdt er niet van om het bos in te gaan, vogelhuisjes te maken op school of naar spannende verhalen van de boswachter te luisteren? Hieronder vindt u tips om samen met uw (klein)kinderen van de natuur te genieten.

Onderdelen-620

Excursies en evenementen – Natuuragenda

Natuuragenda

Het hele jaar door organiseren wij activiteiten waar u samen met uw kinderen aan mee kunt doen. Vleermuizen spotten, kanoën of wadlopen, het komt allemaal voorbij in de Natuuragenda.  

bekijk de natuuragenda 

                   

Green-kids – dagelijks bij RTL Telekids

Green-kids

Het Zuid-Hollands Landschap helpt mee om dit avontuurlijke televisieprogramma te maken. Op de website van Green-kids kunt u alle afleveringen terugkijken en allerlei natuurweetjes vinden.

Bezoek de speciale site

Doe-routes voor kinderen – Tenellaplas 

Doe-routes voor kinderen

Vanuit ons bezoekerscentrum Tenellaplas zijn er doe-routes uitgezet voor diverse leeftijden. De kinderen gaan met een ontdekkingstas op pad en komen uitdagende opdrachten tegen.

Speurtochten en doe-routes

                       

Kindermiddagen Tenellaplas: leuk & leerzaam

Kindermiddagen bij Bezoekerscentrum Tenellaplas

Wij organiseren speciale middagen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in Bezoekerscentrum Tenellaplas te Rockanje. De kinderen mogen zelf aan de slag en komen vol verhalen thuis!

Meer informatie

Kinderboek – verkrijgbaar bij Tenellaplas

Kinderboek

Het betoverende prentenboek ‘Hé, kijk daar eens!’ is speciaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar gemaakt en staat vol tips om de natuur te ontdekken. Het is te koop bij Bezoekerscentrum Tenellaplas.

Bekijk een voorproefje

 

Geef de natuur kleur –  lekker zelf doen

Kleuren en knustelen

Geen weer om naar buiten te gaan? Met onze kleur- en knutseltips kunnen kinderen direct aan de slag en leren ze tegelijkertijd over dieren en planten bij hen in de buurt.

Lekker zelf doen

Partner van Groen doet Goed

Groen doet Goed

Vanuit het samenwerkingsverband Groen doet Goed werken wij eraan om kinderen uit de grote steden (Den Haag, Rotterdam, Leiden) vaker de natuur te laten beleven.

bekijk de speciale site

   

 

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen