Natuur bij u in de buurt

Het Zuid-Hollands Landschap beschermt meer dan 100 natuurgebieden in Zuid-Holland, met een totale oppervlakte van 4500 hectare. Uiteenlopend van veenweidengebied tot ziltig moerasland en van duin tot bos. Daarnaast beheren we landgoederen, eendenkooien en monumenten in onze terreinen. Al dit moois kunt u zelf ontdekken via de tips op deze pagina.

 

Natuurkaart Zuid-Hollands Landschap  

Natuur op de kaart

Voor een compleet overzicht van onze gebieden neemt u een kijkje op de Natuurkaart. Door in te zoomen en de oranje bolletjes aan te klikken krijgt u veel extra informatie. 

Bekijk de kaart

                   

Wandel- en fietsroutes in Zuid-Holland

Aan de wandel

Ontdek de mooiste plekjes van de provincie en ga lekker op pad met onze wandel- en fietsroutes. Al onze routes kunt u gratis downloaden en eenvoudig uitprinten.

Bekijk alle routes

Eendenkooien – verscholen in ’t landschap

Eendenkooien in Zuid-Holland

Wij beheren zes eendenkooien, waarvan sommige eeuwenoud zijn. Deze rijke cultuurhistorie kunt u zelf beleven tijdens kleinschalige excursies of speciale arrangementen.

Neem een kijkje achter de schermen

                       

Bezoekerscentra – ideale start in de natuur

Bezoekerscentra

In onze terreinen liggen vier bezoekerscentra, waar medewerkers en vrijwilligers u graag op pad helpen. Laat u vooraf informeren om het maximale uit uw bezoek te halen.

U bent van harte welkom

Excursies & activiteiten – gaat u mee?

Ree

Op beversafari, kanoën of reeën spotten met een gids… Het hele jaar door organiseren we leuke excursies, workshops en evenementen. In de Natuuragenda vindt u het complete programma.

Bekijk de Agenda

 

Op vakantie in de natuur – even bijkomen

Kamperen

Wij bieden drie terreinen aan waar u in alle rust kunt kamperen met uw tent. Sinds kort kunt u ook een vakantiehuisje bij ons boeken in de Duinen van Oostvoorne! 

Meer informatie en reserveren

Alles over vogels – voor u verzameld

Wilt u op pad om vogels te spotten en ontvangt u graag tips over speciale hotspots? Of wilt u gewoon meer weten over vogels? We hebben alles op een rij gezet.

BEKIJK ALLES OVER VOGELS

   

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen