Naruurkaart

Natuur bij u in de buurt

Met onze tips ontdekt u de mooiste plekjes

In de provincie Zuid-Holland beheren wij meer dan 100 natuurgebieden, met een  totale oppervlakte van 4000 hectare. Uiteenlopend van veenweidengebied tot ziltig moerasland en van duin tot bos. Ook beheren we 9 landgoederen en meer dan 50 gebouwen, waarvan een gedeelte officieel monument is.

Klik de natuurkaart aan om te zien om welke gebieden het gaat of bekijk onderstaande mogelijkheden om er lekker op uit te gaan. 

 • Excursies & activiteiten

  Natuuragenda

  Wij organiseren het hele jaar door excursies en activiteiten op de mooiste plekjes. Bekijk snel de Natuuragenda en ga met een boswachter of gids op stap!

  Lees verder

 • Wandel- en fietsroutes

  Routes

  Zuid-Holland herbergt een grote verscheidenheid aan natuur- en cultuurlandschappen. Met onze wandel- en fietsroutes kunt u direct op pad.

  Lees verder

 • Bezoekerscentra

  Bezoekerscentra

  In onze terreinen liggen vier bezoekerscentra, waar we u graag op weg helpen. Laat u vooraf informeren om het maximale uit uw bezoek te halen.

  Lees verder

 • Bezoek onze eendenkooien

  Eendenkooien

  Wij beheren zes eendenkooien, waarvan sommige eeuwenoud zijn. Deze rijke cultuurhistorie kunt u zelf beleven tijdens kleinschalige excursies.

  Lees verder

 • Kamperen in de natuur

  Kamperen

  Wij bieden drie terreinen aan waar u in alle rust kunt kamperen met uw tent. Geen luxe – maar wel één worden met de natuur. Bekijk snel de mogelijkheden.

  Lees verder

 • Tekenbeten voorkomen

  Teek

  Natuur is mooi en frisse lucht is gezond. Tussen het groen komt u helemaal tot rust. Ga dus lekker op pad, maar houd rekening met de aanwezigheid van teken.

  Lees verder

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen