Bezoekerscentrum Tenellaplas

Ideaal startpunt voor een mooie duinwandeling

Bezoekerscentrum Tenellaplas, vernoemd naar het plantje Anagallis tenella, ligt middenin het duingebied van Voorne. U kunt er heerlijk wandelen en genieten van schitterende uitzichten, broedvogels en wilde planten. Laat u vooraf informeren in ons bezoekerscentrum om het maximale uit uw bezoek te halen, de toegang is gratis!

Nieuwsgierige schapen rondom bezoekerscentrum Tenellaplas

Winkel en informatiecentrum

In het bezoekerscentrum vindt u een tentoonstelling over het ontstaan van de duinen en allerlei dieren en planten. Als u een vraag over het gebied heeft, dan kunt u natuurlijk terecht bij onze baliemedewerkers. Kijkt u ook eens rond in het winkeltje. U kunt er wandelkaarten, boeken, educatief speelgoed en lokale producten kopen.

Als Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap, krijgt u korting op een deel van het assortiment!

Startpunt voor uw wandel- of fietstocht

Bezoekerscentrum Tenellaplas is een uitstekend startpunt voor een wandel- of fietstocht door de duinen van Voorne – één van de meest gevarieerde duingebieden van West-Europa. U treft er bijna tweederde van de Nederlandse broedvogelsoorten aan en bijna de helft van alle wilde Nederlandse plantensoorten. De noordelijke oever van de Tenellaplas is bovendien ingericht als heemtuin waar u uiteraard de Anagallis tenella, maar ook vele andere planten aantreft.

Deelname aan excursies

Wilt u met een ervaren natuurgids op pad om te genieten van de omgeving? Ga dan eens mee op excursie. Vanuit het bezoekerscentrum worden tientallen excursies per jaar georganiseerd.

Bekijk onze excursies

Als u met een groep bent, dan kunt u ook zelf een excursie aanvragen. Ideaal voor familiefeestjes, bedrijfsuitjes, verjaardagen en dergelijke. Voor meer informatie belt u naar het bezoekerscentrum: (0181) 48 39 09 of stuur een e-mail.

Speciale jeugdactiviteiten

Kinderen onderzoeken plantjes rondom bezoekerscentrum TenellaplasOm ook kinderen volop van de natuur te laten genieten, organiseert het bezoekerscentrum jeugdactiviteiten voor verschillende leeftijden. De activiteiten zijn niet alleen leerzaam, maar ook leuk om te doen (ook voor de ouders!).

 

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen