Natuurcentrum De Schaapskooi

Kloppend hart in de Vijfheerenlanden

Aan de rand van het natuurreservaat Over-Heicop ligt Natuurcentrum De Schaapskooi, dat beheerd wordt door de lokale Natuur- en Vogelwacht van de Vijfheerenlanden. Er vinden hier tal van activiteiten plaats, waar ongetwijfeld ook iets voor u tussen zit. Denk bijvoorbeeld aan boeiende excursies, leerzame cursussen, fraaie exposities en dialezingen. 

Winkel en informatiecentrum

Schaapskooi (Foto: Simon Bakker)Binnen in de grote zaal kunt u allerlei opgezette vogels bekijken en u verdiepen in de geschiedenis van de streek. Speciale aandacht is er voor de griendcultuur. 
Eeuwenlang waren snij- en hakgrienden een belangrijke bron van hout voor manden, stelen, vaten en schuttingen.   

Appelsap van Hoogstamfruitbomen
In het Groene Winkeltje worden enkele lokale producten aangeboden, zoals appelsap, honing en jam. Het fruit is afkomstig van echte hoogstambomen.

Natuurlijk kunt u hier ook terecht voor ansichtkaarten, natuurboeken en handige wandel- en fietskaarten. Met een bezoek aan het centrum krijgt u een compleet beeld van het natuurschoon in deze regio.

Waterdiertjes vangen (Foto: Simon Bakker)           Over Heicop

 

Grote zilverreiger    

    

     Manden vlechten (Foto: Simon Bakker)

Startpunt voor uw wandel- en fietstochten

In de omgeving zijn verschillende mooie wandel- en fietstochten te maken. Zo leidt de grote bonte spechtroute van 4 km u door alle landschapstypen die de Vijfheerenlanden rijk is. En dat zijn er nogal wat. U wandelt onder andere langs grienden, populierenbossen, geriefbosjes en schrale graslanden met bloemrijke sloten. 

Bekijk de Grote bonte spechtroute (Over-Heicop)

Meer weten?

Voor een volledig activiteitenoverzicht en het laatste nieuws over de Natuur- en Vogelwacht, verwijzen wij u graag door.

Bekijk de website van het natuurcentrum

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen