Welkom bij het Zuid-Hollands Landschap

Het Zuid-Hollands Landschap is een natuurbeschermingsorganisatie in de drukste provincie van het land. Wij stellen natuur veilig door gebieden aan te kopen, deze te onderhouden en voor iedereen toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1934! Hierbij worden we gesteund door Beschermers, donateurs, vrijwilligers en bedrijfsvrienden.

 

Deskundige medewerkers met een groen hart

Boswachters en medewerkers bij het Zuid-Hollands Landschap

Bij het Zuid-Hollands Landschap werken 40 medewerkers, die verdeeld zijn over de provincie. Zo kunnen we ons heel lokaal inzetten voor de natuur en persoonlijk contact maken met mensen.

Lees verder over de organisatie

 

Onze vrijwilligers zijn goud waard

Vrijwilligers van het Zuid-Hollands Landschap

Zo’n 300 vrijwilligers zijn actief binnen het Zuid-Hollands Landschap. Vol enthousiasme zetten zij zich in voor planten, dieren en recreanten in hun eigen buurt.

ZELF VRIJWILLIGER WORDEN? 

 Lokale projecten van groot tot klein

Projecten van het Zuid-Hollands Landschap

Een toenemend deel van ons werk bestaat uit specifieke projecten. Denk aan het herstel van een oude laan, het beschermen van de zwarte stern of het restaureren van onze boezemmolen. 

Bekijk onze projecten 

 

 Wat willen we in enkele jaren bereiken?

Doelen Zuid-Hollands Landschap voor de komende paar jaar

In het Meerjarenbeleidsplan beschrijven we per regio wat onze doelen zijn voor 2018. Dit plan geeft u een goed beeld van onze ambities en hoe we daar hard aan werken.

Blik mee naar de toekomst

Bestuur, commisies en beloning

Alles over bestuurlijke zaken

Het Zuid-Hollands Landschap is een stichting en kent een negenkoppig bestuur. De bestuursleden stellen het beleid vast en denken pro-actief mee. Hierbij geven onafhankelijke commissies advies.

Meer over bestuurlijke zaken 

                   

Samen voor een maximaal resultaat 

Samenwerkingspartners Zuid-Hollands Landschap

Wij werken met een groot aantal partijen samen om natuur en (cultureel) erfgoed te beschermen en te behouden. Wie onze partners zijn in dit brede speelveld leggen we graag aan u uit.  

Zo ziet ons netwerk er uit 

 

Tijdschrift en jaarverslag Zuid-Hollands Landschap

Compleet overzicht van onze publicaties

U wilt graag de diepte in? Geen enkel probleem.

Wij bieden onze tijdschriften, folders, brochures en jaarverslagen gratis aan via deze website. Al vast veel leesplezier!

bekijk onze publicaties

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen