De mensen achter de organisatie

Deskundige medewerkers met een groen hart

Bij het Zuid-Hollands Landschap werken 34 medewerkers, die verdeeld zijn over de provincie. Zo kunnen we ons heel lokaal inzetten voor de natuur en persoonlijk contact maken met mensen.

De regio’s van waaruit wij werken zijn: Veenweiden, Kuststreek en Eilanden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Delft.

De dagelijkse leiding is in handen van onze directeur, Michiel Houtzagers. Hij wordt daarbij ondersteund door het managementteam – dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en de realisatie van het organisatiebeleid binnen de kaders die ons bestuur heeft opgesteld. Het managementteam bestaat uit de directeur, de afdelingshoofden en de controller.

Hoe ziet de organisatiestructuur er uit? Organogram Zuid-Hollands Landschap 2014

Bekijk het schema

Waar werken wij aan?

 • Aankopen van natuurgebieden
  Zuid-Holland is een hele drukke provincie, met maar 6% beschermde natuur (het minst van heel Nederland!). De beste garantie om natuur te behouden, is door het zelf aan te kopen. Hierbij proberen we gebieden op elkaar aan te sluiten. Dieren en planten kunnen dan makkelijker overleven en mensen hebben dan de ruimte om te ontspannen en opgelucht adem te halen.

  Samen met alle bewoners van Zuid-Holland willen we de hoeveelheid beschermde natuur in onze provincie uitbreiden van 6 naar 10 procent.

 • Onderhouden van natuur en erfgoed
  Het Zuid-Hollands Landschap onderhoudt 4500 hectare natuur, verdeeld over 100 natuurgebieden in Zuid-Holland. Dit loopt uiteen van veenweidengebied tot ziltig moerasland en van duin tot bos. Daarnaast beheren we landgoederen, eendenkooien en monumenten in onze terreinen.

   

 • Natuur ontwikkelen
  Naast het beheren van bestaande natuur ontwikkelt het Zuid-Hollands Landschap ook nieuwe natuur. De Sophiapolder is daar een mooi voorbeeld van. Tot voor kort had dit gebied een agrarische bestemming. Nu ontwikkelt het zich tot een waardevol zoetwatergebied, met bijzondere planten en dieren. U kunt het natuureiland zelfs gratis bezoeken!

   

 • Natuur om van te genieten
  Het Zuid-Hollands Landschap beschermt natuur en landschappen voor iedereen. Bijna al onze gebieden zijn vrij toegankelijk. U kunt er wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken, kanoën en nog veel meer. Daarnaast organiseren we allerlei activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Zo kunnen mensen ervaren hoe leuk en gezond het is om de natuur in te gaan en dat we dit moois moeten koesteren.
Help mee en steun de natuur
 • U kunt al Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap worden vanaf 2 euro per maand
 • Meld u aan als vrijwilliger en draag heel concreet bij aan de natuur bij u in de buurt
 • Doneer eenmalig of steun een specifiek project

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen