Belastingvrij bijdragen aan de natuur in de buurt?

Het kan met een schenking of nalatenschap

Het Zuid-Hollands Landschap is door de belastingdienst officieel aangemerkt als ´Algemeen Nut Beogende Instelling´. Dat betekent dat u aan ons werk financieel kunt bijdragen en deze gift kunt aftrekken van uw aangifte inkomstenbelasting. Ook een nalatenschap of schenking is mogelijk – wij betalen dan geen successierechten. Zo draagt de belastingdienst bij aan uw gift voor de lokale natuur.

Dit zijn uw mogelijkheden:

Belastingvrije schenking

Ook u kunt investeren in de toekomst van het Zuid-Hollands erfgoed. Voor ons, onze kinderen en onze kleinkinderen. Zo kunt u kiezen voor een éénmalige schenking. Een mogelijkheid waarbij het Zuid-Hollands Landschap geen schenkingsrecht is verschuldigd en u in aanmerking komt voor belastingaftrek voor de inkomstenbelasting, indien de drempel wordt overschreden.

Periodieke schenking

Het is ook mogelijk te kiezen voor een schenking waarbij over meerdere jaren een uitkering zal worden gedaan. Een voordeel hiervan voor u is dat deze giften voor u fiscaal aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting, mits u tot een periodieke gift besluit voor ten minste 5 jaar, die vastgelegd is in een schriftelijke overeenkomst. Een voordeel voor het Zuid-Hollands Landschap is dat zij voor langere periode verzekerd is van een vast bedrag dat kan worden aangewend voor langdurige en duurzame projecten.

Wilt u meer weten?

Voor advies over en/of het regelen van periodieke schenkingen, legaten en erfstellingen kunt u natuurlijk terecht bij uw eigen notaris. Het is echter ook mogelijk om de notaris van het Zuid-Hollands Landschap hiervoor te benaderen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen