Bezoekerscentrum Tenellaplas (gesloten tot 1 juni)

Foto: Idde Lammers - Bezoekerscentrum Tenellaplas Foto: Idde Lammers

Bezoekerscentrum Tenellaplas ligt aan de zuidoost kant van de Duinen van Oostvoorne. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken en genieten van de prachtige omgeving. Kom eens langs, onze medewerkers en vrijwilligers helpen u graag op pad.

Extra voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt ook het Zuid-Hollands Landschap extra voorzorgsmaatregelen. 

Bezoekerscentrum Tenellaplas is om die reden tot 1 juni gesloten. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. Wij vertrouwen op uw begrip.

Parkeerplaatsen stap voor stap open vanaf vrijdag 15 mei

De parkeerplaatsen in de duinen worden worden geleidelijk weer opengesteld. U kunt deze ontwikkeling volgen via de site van de gemeente WestvoorneDeze versoepeling is alleen mogelijk als iedereen zich aan de maatregelen houdt: mijd drukte en houd anderhalve meter afstand. Boa’s en politie houden de situatie ter plekke nauwlettend in de gaten. Als bezoekers de maatregelen goed opvolgen blijven de parkeerplaatsen open.

Oorspronkelijke tekst

Bezoekerscentrum Tenellaplas ligt aan de zuidoost kant van de Duinen van Oostvoorne. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken en genieten van de prachtige omgeving. Kom eens langs, onze medewerkers en vrijwilligers helpen u graag op pad.

Voorne is een prachtig eiland, vol topnatuur en een rijke cultuurhistorie. De afwisseling van bossen, duingraslanden, natte valleien en stille meertjes maakt dit landschap zo bijzonder. In het duingebied komen honderden verschillende wilde planten- en broedvogelsoorten voor. En dat op slechts een half uur rijden van Rotterdam!

Hieronder kunt u veel informatie vinden over ons bezoekerscentrum en de omgeving. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Telefoon (0181) 48 39 09
Email tenellaplas@zhl.nl
Facebook Duinen.van.Oostvoorne

Hoe komt u bij het bezoekerscentrum?
Wat zijn de openingstijden?
Zijn er mooie wandel- en fietsroutes?
Wat is er voor kinderen te beleven?
Welke excursies en activiteiten zijn er?
Wat is er bijzonder aan de Heemtuin?
Kan ik helpen als vrijwilliger?

Meer informatie

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen over de impact van het coronavirus op wandelen. Welke regels gelden er op dit moment?
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt het Zuid-Hollands Landschap extra voorzorgsmaatregelen. Alle groepsactiviteiten die gepland zijn in de periode tot 1 juni 2020 worden verplaatst of geannuleerd.
Dit weekend trekken mensen massaal de natuur in. Het is heerlijk om buiten uit te waaien, maar volg de richtlijnen van het RIVM. Houd 1,5 meter afstand van elkaar en blijf binnen als je verkouden of grieperig bent.