Veelgestelde vragen tekenpasactie

Het Zuid-Hollands Landschap geeft 5.000 gratis tekenpassen weg aan inwoners van de provincie Zuid-Holland. Heeft u vragen over deze actie? Kijk hieronder in de veelgestelde vragen of uw vraag erbij staat.

Veelgestelde vragen tekenpasactie

Waarom deze tekenpasactie?

Jaarlijks worden ruim een miljoen mensen in Nederland gebeten door een teek. Als natuurorganisatie willen we dat de bezoekers van natuurgebieden geen risico’s lopen. Daarom stellen we 5.000 handige tekenpassen beschikbaar. Met de tekenpas verwijdert u teken snel en veilig in één glijdende beweging. En hij past heel handig in uw portemonnee of telefoonhoes. Voor het geval dat.

Kan iedereen een tekenpas aanvragen?

Alleen inwoners van Zuid-Holland kunnen deelnemen aan deze actie. Een gratis tekenpas is ook verkrijgbaar bij het provinciale landschap Noord-Holland. Let op: we versturen maximaal 1 tekenpas per adres!

Wat moet ik doen om een gratis tekenpas te krijgen?

Om deze handige pas te ontvangen, hoeft u enkel het formulier op deze pagina in te vullen. Na ongeveer twee à drie weken ontvangt u de pas bij u thuis.

Waarom moet je een teek zo snel mogelijk verwijderen?

Vanaf het moment dat u gebeten bent is het belangrijk dat u de teek snel en vooral goed verwijdert. Wanneer dit namelijk niet juist gebeurt, kan de teek als reactie zijn maaginhoud dumpen en loopt u meer risico om besmet te raken. Ongeveer 2 op de 100 mensen krijgen de ziekte van Lyme na een tekenbeet, zo'n 27.000 mensen per jaar.

Hoe weet ik waar en wanneer de kans op teken groot is?

Voordat u de natuur ingaat, kunt u op de website www.tekenradar.nl kijken wat de verwachte tekenactiviteit is. Hoe hoger de activiteit, hoe belangrijker het is om uzelf te controleren op tekenbeten.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Uw gegevens gebruiken we om de tekenpas te versturen en via e-mail houden we u desgewenst op de hoogte van deze en andere acties. Uw telefoonnummer kunnen we gebruiken om u eenmalig telefonisch te informeren over onze activiteiten. Natuurlijk houden wij ons aan aan de wet- en regelgeving rondom privacy. Wilt u hier meer over weten, lees dan onze privacyverklaring: www.zuidhollandslandschap.nl/privacy