Het Staelduinse Bos

① Bos omringd met polderlandschappen

In een van de drukste stukken van onze provincie tussen Hoek van Holland en Maassluis vindt u het Staelduinse Bos, het enige bos van het Westland waar reeën, hazen en vossen leven. Het bos is omringd door karakteristieke polderlandschappen. Veel mensen komen hier ontspannen en genieten van de natuur.

Met beter natuurbehoud de biodiversiteit vergroten

Rondom het Staelduinse Bos ligt de oprukkende bebouwing continu op de loer. Daarnaast merken we dat sinds corona de recreatiedruk enorm is toegenomen. Om het bos gezond te houden en de biodiversiteit te vergroten, willen we de bestaande natuur in de nabije omgeving van het bos vergroten en versterken.

Doneer nu

Het is een complex vraagstuk, maar meer ruimte voor natuur in Zuid-Holland is wel degelijk mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan leegstaande bedrijventerreinen of landelijk areaal, dat zijn bij uitstek gebieden waar we natuurwaarde kunnen vergroten.

Michiel Houtzagers Directeur

Michiel Houtzagers Directeur

 • Zomer in Zuid-Holland

  Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen! Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap

  Met de Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap ontdek je de mooiste gebieden. Deze grote papieren kaart biedt volop inspiratie voor een dagje uit.

  Lees verder

  Lees verder
 • 6 op de 10 inwoners van Zuid-Holland snakt naar meer natuur

  Uit onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Delta in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap, blijkt dat ruim 88% van de inwoners natuur in hun omgeving belangrijk vindt. Van de ondervraagden wil ruim de helft meer natuur in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer natuur? Het kán!

  Elke hectare groen is van groot belang voor planten, dieren en mensen. Help mee met het leggen van de puzzel voor meer natuur in Zuid-Holland.

  Lees verder

  Lees verder