Het Staelduinse Bos

① Bos omringd met polderlandschappen

In een van de drukste stukken van onze provincie tussen Hoek van Holland en Maassluis vindt u het Staelduinse Bos, het enige bos van het Westland waar reeën, hazen en vossen leven. Het bos is omringd door karakteristieke polderlandschappen. Veel mensen komen hier ontspannen en genieten van de natuur.

Met beter natuurbehoud de biodiversiteit vergroten

Rondom het Staelduinse Bos ligt de oprukkende bebouwing continu op de loer. Daarnaast merken we dat sinds corona de recreatiedruk enorm is toegenomen. Om het bos gezond te houden en de biodiversiteit te vergroten, willen we de bestaande natuur in de nabije omgeving van het bos vergroten en versterken.

Doneer nu

Het is een complex vraagstuk, maar meer ruimte voor natuur in Zuid-Holland is wel degelijk mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan leegstaande bedrijventerreinen of landelijk areaal, dat zijn bij uitstek gebieden waar we natuurwaarde kunnen vergroten.

Michiel Houtzagers Directeur

Michiel Houtzagers Directeur

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder