Gi-Ga-Groen voorleesuurtje

Verhaaltjes in geuren en kleuren vertelt door de boswachter

“Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn de boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg….” Wil je weten hoe dit verhaal afloopt?

Tijdens de Kinderboekenweek gaat de boswachter voorlezen in het Bezoekerscentrum Tenellaplas speciaal voor de jonge lezers tot en met 7 jaar. Ben je ouder, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar namelijk Gi-Ga-Groen! We vinden het dan ook super leuk als je komt luisteren naar heel veel Gi-Ga-Groene natuurverhaaltjes.

Dit doen we op zaterdag 8 én zondag 9 oktober.

De eerste voorleessessie is om 11.00 uur en de tweede start om 14.00 uur.

Je hoeft hiervoor niet aan te melden, dus loop gezellig binnen en schuif gezellig aan!


Praktische info

Leuk voor kids

Deze middag is speciaal voor kinderen van tot en met 7 jaar!

Deze middag is niet geschikt voor verjaardagsfeestjes. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje? Ga dan speuren door de duinen. We hebben hele leuke doeroutes uitgezet die je HIER kunt vinden.

Parkeren

Vanuit Rotterdam, N15, N218, N496 richting Rockanje, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum. Vanuit Hellevoetsluis, N57, N496 richting Oostvoorne, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum.

Direct naast het bezoekerscentrum ligt een ruimte parkeerplaats, voor voertuigen met een maximale doorrijhoogte van 2,20 meter. Als deze parkeerplaats vol is, dan kun je terecht bij de parkeerplaats aan de Berkenrijsweg (volg de borden). Hier geldt overigens geen doorrijdhoogte voor grote voertuigen.

Openbaar vervoer

Vanuit Rotterdam neem je de metro naar Spijkenisse centrum. Vervolgens neem je buslijn 403 naar Oostvoorne en stap je uit bij de halte Berkenrode. Daarna loop je ongeveer 50 meter door in de rijrichting van de bus en sla je rechtsaf bij de bordjes ‘Bezoekerscentrum ZHL’. Het is nu nog 25 minuten lopen. Zie 9292.nl.

Fietsen

Vanuit Rockanje of Oostvoorne volg je de route ‘rondje Voorne’.

Kom je met de elektrische fiets naar het bezoekerscentrum? We beschikken over voldoende oplaadpunten.

Horeca in de buurt

Er is volop horeca in Oostvoorne. Enkele aanraders zijn:

Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap? Kijk dan op deze pagina om te ontdekken welk voordeel bovenstaande horecagelegenheden te bieden hebben.


Locatie

Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, 3235NK, Rockanje

Praktische Info

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder