Natuurwerkdag 2022

De grootste vrijwilligersdag in het groen

Begin november gaan we aan de slag tijdens de Natuurwerkdag. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. Kom zagen, snoeien en meer. Wil jij erbij zijn? Kies dan een leuke locatie uit en meld je snel aan!

De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL


Wat kun je doen op de Natuurwerkdag?

Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk, zoals: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, wilgenknotten, fruitbomen snoeien, takkenrillen maken en riet verwijderen. 

We gaan niet alleen aan de slag, maar maken het natuurlijk ook een beetje gezellig samen. Lijkt het je leuk om kennis te maken met mensen die dezelfde passie hebben voor natuur, outdoor en buitenwerken: doe mee!

Fred Boswachter

Fred Boswachter


Waar is het Zuid-Hollands Landschap aan het werk?

Bekijk de volgende locatie(s) voor meer informatie en meld jezelf aan:

Zaterdag 5 november:

Graag tot ziens op 4 & 5 november!

Natuurwerkdag

Een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je samen met anderen in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt!

Meer informatie

Praktische Info

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder