Uilenballen pluizen – inloopmiddag voor het hele gezin

Wordt een echte wetenschapper

Uilen braken ballen uit, braakballen. Maar waarom eigenlijk? Wat zit er allemaal in zo’n braakbal? En waarom is het belangrijk dat we dat weten? Ben jij super nieuwsgierig en een echte onderzoeker? Kom dan met ons mee pluizen – zo noem je het uit elkaar halen van een braakbal – in bezoekerscentrum Tenellaplas. En draag jouw steentje bij aan de wetenschap.  

Burgerwetenschap is een hele mooie manier om kinderen kennis te laten maken met de wetenschap. Tegelijkertijd worden er deze middag ook echt informatie verzameld die ons meer vertellen over het leven van uilen, welke muizen waar leven. We schrijven alles op! Al deze informatie zorgt ervoor dat we de natuur nog beter kunnen beschermen.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Loop gewoon binnen bij het bezoekerscentrum!

Deze inloopmiddag wordt georganiseerd door het Zuid-Hollands Landschap i.s.m. het IVN, afdeling Voorne Putten Rozenburg. 

Wist je dat je tijdens de kerstvakantie ook kun rondsnuffelen in een uitgebreide tweedehands boekenmarkt in het bezoekerscentrum? Wie weet zit jouw natuurboek ertussen!


FilmpjePraktische info

Parkeren

Parkeren kan bij Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, 3235NK, Rockanje.

Leuk voor kids

Deze middag is niet geschikt voor verjaardagsfeestjes. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje? Ga dan speuren door de duinen. We hebben hele leuke doeroutes uitgezet die je HIER kunt vinden.

Bezoekerscentrum Tenellaplas

Klik HIER voor de openingstijden.


Locatie

Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

Praktische Info

 • Gezocht: 568 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken we 568 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurherstel nog steeds even noodzakelijk

  Gisteren heeft de kiezer gesproken waarmee een aardverschuiving in de Nederlandse politiek een feit is. Natuurherstel is vandaag en morgen even noodzakelijk als gisteren. Dertien groene organisaties roepen werk van maakt.

  Lees verder

  Lees verder
 • De mooiste boswandelingen

  Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al? Met deze vernieuwde routes kom je vol energie weer thuis. Vraag ze gratis aan voor een prachtige herfstwandeling bij het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder