Brandhoutveiling Amerongen

zaterdag 10 november 13:00 - 17:00 uur Op zaterdag 10 november kunnen particulieren brandhout kopen van het Zuid-Hollands Landschap door slim te bieden tijdens de openbare veiling. De brandhoutveiling wordt georganiseerd in samenwerking met het Utrechts Landschap.

Praktische info

Locatie

Veenseweg 8, Amerongen

Het hout dat geveild wordt, staat nu nog in het bos. Het gaat om bomen die wijken voor kansrijke bomen en niet geschikt zijn voor productie. Dit jaar bieden we kavels met zeer mooie kwaliteit brandhout van eiken, elsen en essen. Het hout wordt ‘op stam’ verkocht. Het Zuid-Hollands Landschap markeert de bomen op verschillende plaatsen in haar bosperceel waar je zelf je brandhout moet zagen en weghalen.

Veiligheid

Aan het zagen van het brandhout zijn regels verbonden. Kopers zijn verplicht om met veiligheidskleding te werken. 

Catalogus en biednummers

De catalogus van de te veilen bospercelen en houtsoorten vind je hier. Voor het aanvragen van een biednummer, klik hier en vul het formulier in.

Waar en wanneer

De brandhoutveiling vindt plaats op zaterdag 10 november in de Tabaksschuur, Veenseweg 8 in Amerongen. De veiling start stipt om 13.00 uur (en geen minuut later!) en duurt tot 17.00 uur.

Stook verantwoord

Praktische info

Kijkdag

De kijkdag, voor het hout dat op 10 november wordt geveild, is zaterdag 3 november om 10.00 uur. De kavels vindt je in polder De Huibert in Schoonrewoerd (navigeer naar einde Overheicop in Schoonrewoerd op de parkeerplaats). 

Meer informatie

Heeft u vragen over de houtveiling of kijkdag? Neem dan contact op met terreinbeheerder René Garskamp: 06 - 2539 5763.

Locatie

Veenseweg 8, Amerongen

Ook interessant

Leuk voor kinderen
Oostvoorne
Leuk voor kinderen
Oostvoorne
zondag 28 april
Voorjaar in Ockenburgh
Bijzondere flora
Den Haag