Bunkerdag ondergronds - 11.15 uur Hoek van Holland

Bas de Mos

zaterdag 25 mei 11:15 - 12:15 uur Durf jij het ondergrondse gangenstelsel in tijdens de Bunkerdag in het Vinetaduin in Hoek van Holland?

Bas de Mos

Praktische info

Locatie

Strandweg 25, Hoek van Holland

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 0,00 € 0,00
Kinderen € 0,00 € 0,00

Inschrijving gesloten

Inschrijving opent 22 april om 10.00 uur - volgeboekt

Is het niet gelukt om het gangenstelsel te reserveren tijdens de Bunkerdag? We organiseren gedurende de zomermaanden in het weekend vaker uitgebreide ondergrondse rondleidingen. Klik hier voor de overige data.

Ook dit jaar nemen wij je exclusief mee het ondergrondse gangenstelsel in. Heel bijzonder, want deze is slechts beperkt toegankelijk door de hedendaagse gevleugelde bewoners. Uiteraard hebben wij voor deze bewoners, de vleermuizen, voorzieningen getroffen, zodat wij ze niet verstoren maar wel kunnen laten zien hoe ze jagen, slapen en zorgen voor nageslacht.Het 450 meter lange gangenstelsel verbond de manschappenbunkers aan elkaar en zorgde ervoor dat de soldaten veilig op hun post in de geschutsbunkers konden komen. Tijdens de Bunkerdag kun je het stelsel en de aanliggende manschappenbunkers uitsluitend bezoeken onder leiding van een gids. Onlangs is het Vinetaduin uitgeroepen tot Rijksmonument.

Er is maar een zeer beperkt aantal mensen dat mee kan met de rondleiding van ca. 1 uur. Grijp je kans en meld je aan. Vol=vol! Trek wel warme kleding aan en goed schoeisel als je onder de grond gaat.

NB
Om het gangenstelsel tijdens de Bunkerdag te kunnen bezoeken heb je een Bunkerdagticket nodig. Dit ticket is 25 mei o.a. te koop bij het Zuid-Hollands Landschap aan de kassa (pinnen is mogelijk) van het Vinetaduin. Daarnaast kun je met dit ticket deelnemen aan de vele activiteiten in de regio die georganiseerd zijn. Dat is wel wat waard toch!

Ticketprijzen
Bunkerdagticket: € 6,-
Bunkerdagticket kinderen 4 t/m 12 jaar: € 3,-
Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.


Klik hier voor meer informatie over de Bunkerdag

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan in de omgeving van het Vinetaduin op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.

Leuk voor kids
Laarzen komen van pas

Niet noodzakelijk, maar trek dichte schoenen aan die wel vies mogen worden.

Vergeet je zaklamp niet

Locatie

Strandweg 25, Hoek van Holland

Ook interessant

Cultuurhistorie
Rhoon
zondag 25 oktober
Stilte wandeling op de Zaag
Wandelen
Krimpen aan de Lek
Avondactiviteit
Lekkerkerk