Bunkernacht-23.00 uur 's-Gravenzande

vrijdag 24 mei 23:00 - 01:00 uur Wat is er nou spannender dan ’s avonds bunkers bezoeken én vleermuizen spotten op een plek waar je normaal niet mag komen? Dat kan tijdens de Bunkernacht in het Staelduinse Bos in Hoek van Holland. Op vrijdag 24 mei, de nacht voor Bunkerdag, worden er 3 unieke bunker & vleermuis excursies georganiseerd door het Zuid-Hollands Landschap.

Praktische info

Locatie

Staelduinlaan 12, 2691 NN, 's-Gravenzande

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 17,50 € 15,00
Kinderen € 10,00 € 7,50

Inschrijving gesloten

Inschrijving opent 18 april 2019 om 10.00 uur - volgeboekt

Gedurende de Tweede Wereldoorlog lag het Staelduinse Bos op veilige afstand van de kust in het noordelijke deel van de Duitse Vesting Hoek van Holland. Het is dan ook niet voor niks dat de bezetter koos om hier het hoofdkwartier van de Vesting te vestigen. Als je heel goed kijkt, dan zou je nog een cirkel kunnen waarnemen van de 28 bunkers met de commandobunker in het midden. Tijdens de Koude Oorlog werd het complex in gebruik genomen door de Koninklijke Marine, die er munitie opsloeg.  

Nu hebben de bunkers een andere bestemming, namelijk het verblijf van vleermuizen. In dit afgesloten beschermd natuurgebied van het Zuid-Hollands Landschap vertoeven zij graag in alle rust.

Op de avond voor Bunkerdag organiseert het Zuid-Hollands Landschap 3 bijzondere bunker & vleermuis excursies. Onze gids neemt u mee langs de verschillende bunkers met in de hand een batdetector. Hiermee gaan we opzoek naar de verschillende soorten vleermuizen die leven in de bunkers en in het bos jagen. Uiteraard wordt de geschiedenis achter de bunkers uitgebreid verteld.

Deze excursie slaat een bijzondere brug tussen het militair erfgoed en de bijzondere natuurwaarden van het Staelduinse Bos. De eerste excursie van 21.00 uur is zeer geschikt voor kinderen onder begeleiding van een volwassene. Hoe later het wordt, hoe donkerder en spannender het wordt.

Bunkernacht inclusief toegang Bunkerdag
Je ontvangt bij deelname aan een van deze avondexcursies tevens het toegangsbewijs voor de Bunkerdag op 25 mei. 

Praktische info

Parkeren

Wij verzamelen bij de ingang van het Staelduinse bos, Staelduinlaan 12, 2691 NN in 's-Gravenzande. Navigatie: Staelduinlaan 19, parkeerplaats is aan de overzijde.

Horeca in de buurt

Brasserie De Bosrand, Staelduinlaan 1a, 2691 NN 's-Gravenzande.

Openbaar vervoer

Het gebied is te bereiken per OV, stap uit bij Busstop Heenweg, ’s Gravenzande. Plan je reis via 9292.nl.

Laarzen komen van pas

Niet noodzakelijk, maar draag dichte schoenen die wel vies mogen worden.

Zaklamp

Kleed je warm aan en vergeet je zaklamp niet mee te nemen!

Publieks­lievelingen

Inschrijving opent 18 april om 10.00 uur

Locatie

Staelduinlaan 12, 2691 NN, 's-Gravenzande

Ook interessant

Wandelen
's-Gravenzande
zondag 20 december
Midwinterwandeling met muziek
Wandelen
's-Gravenzande
Wandelen
's-Gravenzande