Ga mee wadlopen in de Sophiapolder Hendrik Ido Ambacht

zaterdag 15 juni 15:00 - 17:00 uur Wist je dat je kan wadlopen in Zuid-Holland? Dat kan op Natuureiland Sophiapolder! Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om op deze bijzondere manier het natuureiland te ontdekken. Hoe leuk dat is, zie je in het filmpje hieronder.

Praktische info

Locatie

Veersedijk 301, Hendrik Ido Ambacht

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

In de druk bevaren rivier De Noord ligt een verborgen parel: natuureiland Sophiapolder. Het getij heeft hier vrij spel waardoor duizenden vogels bij laag water hier voedsel vinden. Een prachtig natuurverschijnsel in de drukte van de randstad. Deze parel kun je niet zomaar bezoeken: natuureiland Sophiapolder het is alleen bereikbaar via het voetveer van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. En alleen onder begeleiding van een gids kun je dit bijzondere stukje getijdennatuur ontdekken tijdens het wadlopen. Vis je oude gympies dus snel onder uit je kast en meld je aan!

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan bij de kade van het pontje bij de Veersedijk 301, Hendrik Ido Ambacht.

Honden niet welkom.

Honden zijn helaas niet welkom. 

Laarzen

Trek het liefst oude schoenen (met veters) aan, want de schoenen worden heel vies. Kaplaarzen kunnen ook, maar die blijven vaak steken in de blubber en dan kost het veel moeite om ze weer los te krijgen. Vergeet geen schone schoenen om na afloop aan te trekken. 

Bijzonderheden

Voor deze excursie is een goede conditie vereist. Kinderen vanaf 9 jaar zijn met begeleiding van harte welkom. Op het eiland is geen toilet aanwezig. 

Locatie

Veersedijk 301, Hendrik Ido Ambacht

Ook interessant

Cultuurhistorie
Rhoon
zondag 25 oktober
Stilte wandeling op de Zaag
Wandelen
Krimpen aan de Lek
Avondactiviteit
Lekkerkerk