Kijk achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt Rhoon

Foto: Hans Visser Foto: Hans Visser
  • De natuur in
  • Kijk achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt

zaterdag 26 oktober 10:00 - 12:00 uur Verborgen onder de rook van Rotterdam ligt een eeuwenoude eendenkooi: Klein Profijt. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Dus meld je aan en ontdek het (wilde) leven in de eendenkooi!

Foto: Hans Visser Foto: Hans Visser

Praktische info

Locatie

Op de parkeerplaats voorbij de golfbaan ter hoogte van Veerweg nr 6, Rhoon

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Eendenkooi Klein Profijt vormt al eeuwenlang een verborgen parel in het landschap. Midden in dit bijzondere landschap vertelt onze gids het verhaal van de vroegere eendenkooi en de huidige waarde van dit unieke stukje natuur. Ontdek welke (wilde) soorten en hoeveel eenden er op de plas liggen te rusten.

Eendenkooi Klein Profijt is normaal gesloten voor publiek, maar niet vandaag niet! Vandaag kun je met de natuurgidsen mee als je je laarzen of waterdichte schoenen aantrekt. En ontdek je alles over de geschiedenis, de natuur en huidige bewoners van dit unieke stuk zoetwatergetijdengebied. Hier stroomt nog twee keer per dag het water naar binnen en daardoor voelt onder andere de bever zich hier thuis. Nog steeds mogen wij de eenden niet verstoren en gaan ga je deze middag heel stil op pad.  

Week van het Landschap

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Week van het Landschap, die van 12 t/m 27 oktober gehouden wordt door de provinciale Landschappen. In deze periode worden er in het hele land extra activiteiten georganiseerd om de natuur te beleven.
 
Bekijk alle activiteiten

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats t.h.v. Veerweg nr 6 aan de linkerkant van de weg. Dit is voorbij de Golfbaan.

Laarzen komen van pas

Het kan erg nat zijn in de eendenkooi, dus vergeet je laarzen niet!

Bijzonderheden

De eendenkooi is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. U kunt dit bijzondere stuk cultuurhistorie alleen met excursies bezoeken.

Locatie

Op de parkeerplaats voorbij de golfbaan ter hoogte van Veerweg nr 6, Rhoon

Ook interessant

Avontuurlijk
Oostvoorne
26 t/m 30 augustus
De Leidse Hooitocht 2020
Leuk voor kids
Leiden
Cultuurhistorie
Rhoon