Vleermuizen op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst Noordwijkerhout

vrijdag 20 september 20:00 - 22:30 uur Kom je mee 'vleerluisteren' in Noordwijkerhout op vrijdag 20 september? Wij gaan op zoek naar de vleermuizen en met een speciaal apparaat kun je ze nog horen ook.

Praktische info

Locatie

Verzamelen langs de Gooweg 36 nabij de Bouwkeet. De boswachter vangt je op!, 2211 XX, Noordwijkerhout

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

We gaan op zoek naar de vleermuizen op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst. Overdag jagen hier de zwaluwen op muggen, in het duister doen de vleermuizen eigenlijk precies hetzelfde. Toch is de populariteit van deze dieren een stuk minder. De boswachter vertelt je hoe vleermuizen leven en op welke plekken zij zich thuis voelen.

Om de vleermuizen te vinden maken we gebruik van een vleermuisdetector. Vleermuizen kunnen wel zien in het donker, maar omdat ze met hoge snelheid rondvliegen en hun eten moeten vinden, maken ze ook gebruik van hun gehoor. De vleermuizen maken ultrasoon geluid en met de echo daarvan krijgen ze een geluidsbeeld van de omgeving. Wij kunnen dat geluid met het blote oor niet of nauwelijks horen, maar een vleermuisdetector zet het ultrasone geluid om in iets dat wij wel kunnen horen. 

Trek donkere kleding aan en neem een zaklamp mee, want het kan behoorlijk donker zijn op het landgoed met zijn oeroude bomen en de prachtige spiegelvijver.

Praktische info

Parkeren

Vanwege werkzaamheden is het P-terrein niet bereikbaar. Parkeren kan nabij de bouwkeet aan de Gooweg t.h.v. huisnummer 38-36. Benader de Gooweg vanuit de zuidkant (Noordwijk).

Leuk voor kids
Bijzonderheden

Trek donkere kleding aan en neem een zaklamp mee.

Locatie

Verzamelen langs de Gooweg 36 nabij de Bouwkeet. De boswachter vangt je op!, 2211 XX, Noordwijkerhout

Ook interessant

Cultuurhistorie
Rhoon
zondag 25 oktober
Stilte wandeling op de Zaag
Wandelen
Krimpen aan de Lek
Avondactiviteit
Lekkerkerk