Weidevogels spotten in de Vosse- en Weerlanerpolder Hillegom

  • De natuur in
  • Weidevogels spotten in de Vosse- en Weerlanerpolder

woensdag 15 mei 15:00 - 17:00 uur Is dat de grutto of is het de tureluur? Ga mee met onze gids en bezoek de Vosse-en Weerlanerpolder in Hillegom om op zoek te gaan naar allerlei soorten weidevogels. We vertellen je over de verrassende rijkdom aan planten en het gedrag van Grutto, Kievit en andere weidevogels in het gebied.

Praktische info

Locatie

Oude Weerlaan 63, 2181 HZ, Hillegom

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

De Vosse- en Weerlanerpolder vind je aan de noordkant van Hillegom, ruim 20 hectare. Het is een uniek natuurgebied, rijk aan planten en vogels. Door middel van speciaal weidevogelbeheer en hoog water heeft Het Zuid-Hollands Landschap hier een echt weidevogelrestaurant van gemaakt. Hierdoor zijn de vogels vanaf het wandelpad al heel goed te zien.

De gids vertelt over de diverse vogelsoorten, hun gedrag en leefpatroon in dit gebied. Uiteraard gaan we ook op zoek naar de weidevogels, zoals de kievit, grutto en tureluur. Wellicht komen we eendensoorten, zoals de kuifeend en bergeend, ook tegen. We verwachten dat verschillende weidevogels jongen hebben, die zich soms verrassend goed laten bekijken! Neem je verrekijker mee, die kan wel eens goed van pas komen.

Nationale Vogelweek

Deze activiteit is onderdeel van de Nationale Vogelweek, die van 11 t/m 19 mei gehouden wordt. In deze week worden er honderden vogelexcursies georganiseerd in heel Nederland. Bekijk de speciale website voor meer informatie.

Praktische info

Kom op de fiets

De excursie start op het terrein van scouting Tjarda, Oude Weerlaan 63. Het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt. Kom op de fiets!

Locatie

Oude Weerlaan 63, 2181 HZ, Hillegom

Ook interessant

zondag 20 oktober
Struinen door de herfst!
wandelen
Rockanje
zondag 27 oktober
Struinen door de herfst!
wandelen
Rockanje
zaterdag 9 november
Kindermiddag: Herfst expeditie
Leuk voor kinderen
Rockanje