Dieren spotten in de duinen

donderdag 17 augustus 18:30 - 21:00 uur Vandaag gaan we op ontdekkingstocht om de dieren in de duinen te spotten, zoals Ijslandse pony's en reeën! Zorg dat je je verrekijker ook mee neemt. Met een beetje geluk zien we de zeehonden op de zandbanken!

Praktische info

Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 19,00 € 17,00
Kinderen € 15,00 € 12,00

Inschrijving gesloten

s Avonds vertrek je samen met de boswachter vanaf het bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje met de elektrische Shuttlebus door het unieke duingebied!

Tijdens de rondrit door het gebied probeert u samen met de boswachter alle dieren van het duin te spotten. Naast de plantenrijkdom van het gebied leven er veel bijzondere dieren. Zo heeft het Zuid-Hollands Landschap zijn eigen grazers; De IJslandse pony’s en Galloway koeien die ervoor zorgen dat het duingebied open blijft. Daar profiteren echte duindieren van zoals zandhagedissen, reeën, konijntjes, bosmieren, eekhoorns. En als icoon van de Zuid-Hollandse Delta; de zeehond!

Onderweg vertelt onze boswachter de leukste verhalen over de dieren van de duinen en wordt er op enkele stops uit gestapt om een kleine wandeling te maken en de dieren te ontdekken. De boswachter weet precies de juiste plekken waar de dieren vaak gesignaleerd wordt. Al sluipend, in alle stilte, gaan we op bezoek bij deze dieren. Bij de slufter aan de Maasvlakte proberen we met een verrekijker de zeehonden te spotten op de zandbanken.

Ook nieuwsgierig naar het dierenleven in de duinen? Ga mee!

Praktische info

Parkeren

Bij bezoekerscentrum Tenellaplas gratis parkeren!

Horeca in de buurt

Restaurant de Meidoorn
Restaurant Aan Zee
t Wapen van Marion

Wandelen
Leuk voor kids

Ontdek alles over de dieren in de duinen

Uitzichtpunt
Vogels kijken

Ook interessant

zaterdag 24 november
Kindermiddag braakballen pluizen
Leuk voor kinderen
Rockanje
Toevoegen aan favorieten Verwijder uit favorieten
Leuk voor kinderen
Rockanje
Toevoegen aan favorieten Verwijder uit favorieten
vrijdag 7 september
Vleermuizen Mildenburgbos
Avontuurlijk
Oostvoorne
Toevoegen aan favorieten Verwijder uit favorieten