Avondwandeling door oud griend

De laatste lichte uren van de dag zijn magisch: wanneer de zon bijna ondergaat zwelt de vogelzang nog even aan. De eerste zwaluwen pakken hun laatste insecten nog snel mee terwijl de bever juist tevoorschijn komt. Laat je deze avond verrassen door de natuur en ga mee!

Langs de oevers van de Oude Maas ligt een bijzonder stukje natuur: een oud griend waar het rivierwater twee keer per dag binnenstroomt. In deze wilgenjungle voelen veel dieren en planten zich thuis. Er wonen ook bevers! Geen mooier moment dan op een mooie zomeravond oog in oog met dit dier te staan. De gids kent het gebied en haar bewoners als geen ander.

Waar wacht je nog op? Trek je kaplaarzen of waterdichte schoenen aan en meld je aan!


Boek hier je ticket(s)

vr. 3 mei 2024

19:00 – 21:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

We verzamelen aan het einde van de Schenkeldijk op de parkeerplaats.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan!

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.

Publiekslievelingen

Spindotterbloem, havik, bever, zomerklokje, wilg


Praktische Info

Avondwandeling door oud griend

Excursie

Tickets bestellen
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder