Beversafari in Klein Profijt

Bever
Bever Photocech
Rudmer Zwerver (Saxifraga)

In natuurgebied Klein Profijt leven bevers. Deze schuwe dieren voelen zich op en top thuis in dit bijzondere zoetwatergetijdengebied. En laten zich af en toe zien. Zeker in dit jaargetijde wanneer er nog geen blad aan de bomen zit. Benieuwd? Meld je dan aan voor deze safari en ga op zoek naar de bever.

Langs de oevers van de Oude Maas ligt een bijzonder stukje natuur: een oud griend waar het rivierwater twee keer per dag binnenstroomt. In deze wilgenjungle voelen veel dieren en planten zich thuis. Er wonen ook bevers!

Onder begeleiding van een gids ga je deze middag op zoek naar sporen van de bever. Aan hun knaagsporen laten ze zien dat ze in Klein Profijt zijn. Met een beetje geluk zie je de bever deze middag zelf.

Dus trek je kaplaarzen of waterdichte schoenen aan en speur mee!


Boek hier je ticket(s)

di. 19 maart 2024

17:30 – 19:30 uur

vr. 19 april 2024

19:30 – 21:30 uur

Tickets bestellen

Startpunt van de safari is de parkeerplaats aan het einde van de Schenkeldijk in Rhoon.


Praktische info

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats aan het einde van de Schenkeldijk Rhoon. Dit is gelijk ook het startpunt van de excursie.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan flink nat zijn in dit getijdengebied!

Publiekslievelingen

De bever natuurlijk!

Praktische Info

Beversafari in Klein Profijt

Excursie

Tickets bestellen
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder