B(l)oeiend Mildenburg – een mooie voorjaarswandeling

Ondanks dat de bomen nog kaal zijn, bloeit landgoed Mildenburg in het voorjaar volop. Sneeuwklokjes, wilde boscyclaam en bosanemonen kleuren het landgoed prachtig. Deze bijzondere planten zijn onlosmakelijk verbonden met de rijke historie van het landgoed. De gids neemt je mee in dit prachtige verhaal en leert je de stinzenplanten te herkennen. In de stinzentuin ontdek je hoeveel dat er zijn! Slanke sleutelbloem, bostulp, wilde hyacint en holwortel vormen hier elk voorjaar een mooi gekleurd tapijt.

Samen met de oude lanen lichten de stinzenplanten een tipje van de sluier hoe imposant het landgoed ooit was. Daar waar de jonkvrouwen flaneerden, vinden nu vleermuizen in de oude laanbomen een thuis. En de bostulp die met veel aandacht is aangeplant, is nu een geliefde snack voor de reeën.  

Ga mee op pad en geniet van dit verhaal en haar voorjaarsbloeiers. Praktische info

Parkeren

We verzamelen bij de ingang van het landgoed Mildenburg aan de Hoflaan in Oostvoorne. Daar is ook voldoende parkeergelegenheid. Bij gebruik van navigatie kun je Hoflaan 13, Oostvoorne aanhouden.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Bij de ingang van landgoed Mildenburg aan de Hoflaan in Oostvoorne

Praktische Info

B(l)oeiend Mildenburg – een mooie voorjaarswandeling

Excursie

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Geef voor de allerkleinsten

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar veilig groot worden is in onze drukke provincie niet vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons deze maanden éxtra in om de overlevingskansen voor volgende generaties natuur te vergroten.…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zes tips om een kraamkamer te maken van je eigen tuin

  Ook in je eigen tuin kan je genieten van jong grut in het voorjaar. Kijk de kunst af van onze boswachters en ga aan de slag met onderstaande tips. Zo maak je van je tuin…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder