Dag van het Kasteel op Huys te Warmont

Ingrid Bertens
Beleef tijdens de Dag van het kasteel de eeuwenoude geschiedenis tot het heden van Huys te Warmont en het landgoed langs een speciaal uitgezette route.

Speciaal voor de Dag van het kasteel heeft het Zuid Hollands Landschap een prachtroute uitgezet waar onderweg interessante verhalen worden verteld door verschillende gidsen. Langs deze gemarkeerde route, die start voor het kasteel, neemt de ene gids je mee terug in de geschiedenis van het kasteel met landgoed, de ander vertelt over het beheer en onderhoud van het landgoed.

En er staat langs de route ook nog een imker bij de bijenstal, een vleermuisexpert, een vogelaar én een paddenstoelendeskundige. Kortom…genoeg te beleven!

Altijd al een vraag aan de boswachter willen stellen? Hier is je kans!
De gemarkeerde route eindigt bij de Ronde tuin, naast de Oranjerie, die recent in de sfeer van weleer is teruggebracht. Hier is gelegenheid om een kopje koffie of thee te bestellen bij boswachter Maarten (alleen contant betalen mogelijk).

De routes zijn deze dag voor iedereen vrij en gratis om te wandelen, we vragen je alleen om te voet of op de fiets te komen. Parkeren op het landgoed is deze dag niet mogelijk!


‘Huis’ te Warmond is in restauratie en opent gedeeltelijk haar deuren!
Hendrick de Keyser Monumenten stelt de net gerestaureerde westvleugel van ‘Huis te Warmond’ deels open voor publiek. Achter de schermen wordt er doorgewerkt aan het toekomstige gebruik van deze vleugel: binnenkort kun je hier bijvoorbeeld overnachten en vanaf het najaar rondleidingen volgen vanuit het historisch informatiepunt. Tijdens de Dag van het Kasteel laat Hendrick de Keyser je graag al een deel van de westvleugel zien!


Tip!

Er rijdt een Hop on – Hop off paardentram van 11.30 uur tot 15.30 uur door Warmond.  Je kunt opstappen (en uitstappen) bij Huys te Warmont, Oostergeest en Vroenhof.

Boek hier je ticket(s)

WeTicket ID mist


Praktische info

Fietsen

Kom op de fiets! Je fiets kun je stallen op de Parkeerplaats bij de entree van het landgoed

Parkeren niet mogelijk

Vanwege het evenement Dag van Kasteel is parkeren op het landgoed niet mogelijk! Kom lopend of op de fiets

Openbaar vervoer

Het gebied is te bereiken via de Bushalte Overbos Warmond Bus 50 Arriva.

ov9292

Leuk voor kids

Wist je dat er kabouters wonen en werken in dit eeuwenoude bos? Tijdens de Dag van het Kasteel, hebben de kabouters hun eigen kabouterroute uitgezet… Laat je verrassen!

Horeca in de buurt

Bij de Ronde Tuin staat de boswachter klaar met koffie en thee. Neem contact geld mee, pinnen is niet mogelijk!


Locatie

Herenweg 139, 2361 EP, Warmond

Praktische Info

 • Alarmerend nieuws: Vlinderpopulatie in 30 jaar gehalveerd in ons land

  Uit onderzoek van het CBS en De Vlinderstichting blijkt dat de vlinderpopulatie in Nederland sterk is afgenomen in de laatste dertig jaar. Tussen 1992 en 2023 daalde het aantal dagvlinders gemiddeld met 53 procent. Het…

  Lees verder

  Lees verder
 • De Bijentelling komt er weer aan!

  Dit jaar is de Nationale Bijentelling voor het eerst verlengd tot een tiendaagse telling. Tussen 15 en 24 april kan iedereen meedoen door een half uurtje wilde bijen te tellen. Dat kan overal; in je…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke Lenterondjes

  Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

  Lees verder

  Lees verder
 • Bezoekerspunt Sophiapolder verder onder nieuwe vlag

  Vijf jaar geleden nam Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder het initiatief voor deze fraaie ontmoetingsplek. Vanaf dit seizoen neemt het Zuid-Hollands Landschap het stokje over en zetten we het goede werk voort. We kijken er naar uit…

  Lees verder

  Lees verder