Dag van het Kasteel op Huys te Warmont

Ingrid Bertens
Beleef tijdens de Dag van het kasteel de eeuwenoude geschiedenis tot het heden van Huys te Warmont en het landgoed langs een speciaal uitgezette route.

Speciaal voor de Dag van het kasteel heeft het Zuid Hollands Landschap een prachtroute uitgezet waar onderweg interessante verhalen worden verteld door verschillende gidsen. Langs deze gemarkeerde route, die start voor het kasteel, neemt de ene gids je mee terug in de geschiedenis van het kasteel met landgoed, de ander vertelt over het beheer en onderhoud van het landgoed.

En er staat langs de route ook nog een imker bij de bijenstal, een vleermuisexpert, een vogelaar én een paddenstoelendeskundige. Kortom…genoeg te beleven!

Altijd al een vraag aan de boswachter willen stellen? Hier is je kans!
De gemarkeerde route eindigt bij de Ronde tuin, naast de Oranjerie, die recent in de sfeer van weleer is teruggebracht. Hier is gelegenheid om een kopje koffie of thee te bestellen bij boswachter Maarten (alleen contant betalen mogelijk).

De routes zijn deze dag voor iedereen vrij en gratis om te wandelen, we vragen je alleen om te voet of op de fiets te komen. Parkeren op het landgoed is deze dag niet mogelijk!


‘Huis’ te Warmond is in restauratie en opent gedeeltelijk haar deuren!
Hendrick de Keyser Monumenten stelt de net gerestaureerde westvleugel van ‘Huis te Warmond’ deels open voor publiek. Achter de schermen wordt er doorgewerkt aan het toekomstige gebruik van deze vleugel: binnenkort kun je hier bijvoorbeeld overnachten en vanaf het najaar rondleidingen volgen vanuit het historisch informatiepunt. Tijdens de Dag van het Kasteel laat Hendrick de Keyser je graag al een deel van de westvleugel zien!


Tip!

Er rijdt een Hop on – Hop off paardentram van 11.30 uur tot 15.30 uur door Warmond.  Je kunt opstappen (en uitstappen) bij Huys te Warmont, Oostergeest en Vroenhof.

Boek hier je ticket(s)

WeTicket ID mist


Praktische info

Fietsen

Kom op de fiets! Je fiets kun je stallen op de Parkeerplaats bij de entree van het landgoed

Parkeren niet mogelijk

Vanwege het evenement Dag van Kasteel is parkeren op het landgoed niet mogelijk! Kom lopend of op de fiets

Openbaar vervoer

Het gebied is te bereiken via de Bushalte Overbos Warmond Bus 50 Arriva.

ov9292

Leuk voor kids

Wist je dat er kabouters wonen en werken in dit eeuwenoude bos? Tijdens de Dag van het Kasteel, hebben de kabouters hun eigen kabouterroute uitgezet… Laat je verrassen!

Horeca in de buurt

Bij de Ronde Tuin staat de boswachter klaar met koffie en thee. Neem contact geld mee, pinnen is niet mogelijk!


Locatie

Herenweg 139, 2361 EP, Warmond

Praktische Info

 • Meer duingraslanden in drukke Randstad 

  Woekerende bramen, vergrassing van de duinen, een veelheid aan struiken: ook in onze gebieden hebben we last van de stikstofdepositie. Projectleider Quincy de Bruijn vertelt welke maatregelen we daartegen treffen in onze duingebieden ten zuiden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer ademruimte voor mens en natuur

  Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen voelt het alsof we haast geen ademruimte meer hebben. Met uw steun willen we kwetsbare natuur beschermen en ons landschap op een positieve manier ontwikkelen. Helpt u mee?

  Lees verder

  Lees verder
 • Strook vol leven

  Om de schoonheid te snappen van de Elfenbaan, een langgerekt natuurgebied tussen Zoeterwoude en Bodegraven, moet je het verhaal erachter kennen. Of iets heel bijzonders meemaken. Dat laatste gebeurde, toen we op pad gingen met…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder