Eendenkooi Klein Profijt (vol)

Kijkje achter de schermen

Eendenkooi Klein Profijt vormt al eeuwenlang een verborgen parel in het landschap. Midden in dit bijzondere landschap vertelt onze gids het verhaal van de vroegere eendenkooi en de huidige waarde van dit unieke stukje natuur. Ontdek welke (wilde) soorten en hoeveel eenden er op de plas liggen te rusten.

Eendenkooi Klein Profijt is normaal gesloten voor publiek, maar vandaag niet! Vandaag kun je met de natuurgidsen mee als je je laarzen of waterdichte schoenen aantrekt. Hier stroomt nog twee keer per dag het water naar binnen en daardoor voelt onder andere de bever zich thuis. Nog steeds mogen wij de eenden niet verstoren en ga je deze dag stil op pad.


Week van het Landschap

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Week van het Landschap, die van 15 t/m 30 oktober gehouden wordt door de provinciale Landschappen. In deze periode worden er in het hele land extra activiteiten georganiseerd om de natuur te beleven.Praktische info

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats t.h.v. Veerweg nr 6 aan de linkerkant van de weg. Dit is voorbij de Golfbaan.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan. Hier stroomt nog twee keer per dag het water naar binnen en daardoor voelt onder andere de bever zich thuis, maar halen wij natte voeten.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Eendenkooi Klein Profijt (vol)

Excursie

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder