Excursie – Wilde orchideeën

In mei en juni ontdek je de prachtigste orchideeën en andere planten in de Heemtuin Tenellaplas. Meld je aan en ontdek samen met de gids al het moois van de duinen op een postzegel.

Vlak achter bezoekerscentrum Tenellaplas ligt een heemtuin waarin alle kenmerkende biotopen uit de duinen van Voorne bij elkaar zijn gebracht. Verschillende soorten orchideeën staan dit jaargetij prachtig is bloei. Onder leiding van de gids ontdek je de verschillen en ook andere voor de duinen zo kenmerkende planten.

Ruim 300 planten voelen zich thuis in de heemtuin waar drassige oevers afwisselen met droge zandhellingen. Dat is best bijzonder! Samen met kleinschalige beheer zorgen deze gradiënten voor een enorme variatie en soortenrijkdom op een relatief klein oppervlakte. 

Trek je wandelschoenen aan en ga mee op pad. De kleuren spatten je tegemoet! 


Boek hier je ticket(s)

zo. 9 juni 2024

13:30 – 15:30 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje. Daar is ook voldoende parkeergelegenheid. Bij gebruik van navigatie kun je het adres Duinstraat 12a, 3235 NK in Rockanje aanhouden.

Openbaar vervoer

Vanuit Rotterdam neemt u de metro naar Spijkenisse centrum. Vervolgens neemt u buslijn 403 richting Rockanje en stapt u uit bij de halte Berkenrode. Loopt u daarna ongeveer 50 meter door in de rijrichting van de bus en sla rechtsaf bij de bordjes ‘Bezoekerscentrum ZHL’. Het is nu nog 25 minuten lopen

Horeca in de buurt

Bezoekerscentrum Tenellaplas

Loop na de excursie nog even binnen bij ons bezoekerscentrum.


Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

Praktische Info

Excursie – Wilde orchideeën

Excursie

Tickets bestellen
 • De Diefdijk volop in de schijnwerpers

  Wat een prachtige uitzending heeft Vroege Vogels gemaakt over de Diefdijk! Een gebied dat het Zuid-Hollands Landschap in beheer heeft. Projectleider Maarten Breedveld en boswachter René Garskamp gingen samen met Menno Bentveld op pad door…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerblad

  Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste zomertips verzameld. Omdat we 90 jaar bestaan, delen we 90 tips om de natuur te beleven. Vraag ons blad nu gratis aan en maak er een zinderende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder