Herfstgeuren en kleuren op Ockenburgh

Bladeren dwarrelen van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond en eekhoorns verzamelen hun wintervoorraad. Tijd voor een lekkere lange herfstwandeling.

We gaan met de gids op pad en gaan kijken hoe de natuur ervoor staat. We maken een fikse wandeling over landgoed Ockenburgh, door het Hyacintenbos én de van Leydenhof. Het weer kan wisselvallig zijn, dus zorg voor gepaste kleding en ga mee!

Een van de grootste kenmerken van de herfst is dat het een kleurrijk jaargetijde is. De kleur van de blaadjes aan de bomen veranderen langzaam van groen naar geel of rood en vallen langzaam maar zeker van de bomen af. Paddenstoelen in verschillende kleuren komen boven de grond uit en wolkenvelden geven spectaculaire tekeningen in de lucht. De natuur verandert nu snel, het bereidt zich voor op de winter die komen gaat.

Voor de dieren is het een periode van overvloed. Er zijn heel veel vruchten en zaden die verzamelt worden ter voorbereiding op de wintervoorraad, herfstspinnetjes spinnen webben langs smalle paadjes en veel dieren zoals de egel gaan op zoek naar een plaatsje voor de winterslaap.


Boek hier je ticket(s)

zo. 22 oktober 2023

10:00 – 12:00 uur

zo. 5 november 2023

10:00 – 12:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

Met de auto neem je op S200 (Lozerlaan/Ockenburghstraat) de afslag Monster/Parnassia Groep. Ga voorbij het tuincentrum rechtsaf over een bruggetje. Parkeer links op de parkeerplaats.

Parkeerplaats Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg 4, 2552 RL Den Haag.

De gids verwelkomt je op de parkeerplaats bij de fietsenstalling

Openbaar vervoer

Buslijn 31 rijdt van bus-/tramhalte Leyenburg naar bushalte Ockenburgh aan de Monsterseweg. Meer bussen rijden naar Kijkduin. Zie ook 9292.nl.

Horeca in de buurt

Villa Ockenburgh heeft een restaurant plus een glazen kas voor kleine hapjes. Verder is er volop horeca rond het strand van Kijkduin. Ook stads-boerderij Pluk! heeft een lunchroom met terras.

Fietsen

Je kunt landgoed Ockenburgh goed bereiken op de fiets en er staan fietsenrekken waar je je fiets aan vast kunt maken.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg, Den Haag

Praktische Info

Herfstgeuren en kleuren op Ockenburgh

Excursie

Tickets bestellen
 • Ontvang de Beleefkaart 🍂

  Met de Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap ontdek je de mooiste gebieden. Ideaal om er in de herfst op uit te gaan. Vraag ‘m gratis aan en geniet van de natuur!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder