Kindermiddag: Strand, zee en zoveel meer!

Op het strand liggen de schatten voor het oprapen. Soms letterlijk langs de vloedlijn, soms verborgen onder de schuimkoppen van de zee. Benieuwd naar de schatten? Meld je dan aan!

Op het strand kun je eindeloos veel ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat er in de Noordzee haaien zwemmen? En dat je hun lege eieren op het strand kunt vinden? Dit en nog veel meer leer je tijdens deze kindermiddag op het strand. Hoe leven de dieren die ooit in de aangespoelde schelpen woonden? En welke zeezoogdieren leven er nu eigenlijk voor de kust van Oostvoorne?

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en nieuwsgierig naar de antwoorden op deze en andere vragen over de zee? Meld je dan aan! Met een beetje geluk zien we misschien nog wel zeehonden…….

Deze middag wordt georganiseerd door het Zuid-Hollands Landschap in samenwerking met het IVN, afdeling Voorne Putten Rozenburg en Stichting Strand in Zicht. 

Praktische info

Parkeren

We starten en eindigen op het parkeerterrein aan het einde van de Strandweg te Oostvoorne, bij Restaurant Aan Zee (Strandweg 1, 3233 CW Oostvoorne)

Horeca in de buurt

Restaurant Aan Zee Oostvoorne

Leuk voor kids

Deze middag is speciaal en alleen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar!

Deze middag is niet geschikt voor verjaardagsfeestjes. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje? Kies dan voor een van de zes doe routes die we vanaf het bezoekerscentrum hebben uitgezet.

Laarzen

We gaan lekker naar buiten dus trek laarzen of waterdichte schoenen aan!

Bijzonderheden

Deze middag wordt georganiseerd voor kinderen. (Groot) Ouders kunnen er niet bij blijven. Dus (groot)ouders: neem stevige wandelschoenen mee en geniet ondertussen van een mooie wandeling door de duinen of over het strand!

Locatie

Strandweg 1, 3233 CW, Oostvoorne

Praktische Info

 • Bezoek de Bunkerdag

  Duik in het verleden en onder de grond bij het Vinetaduin. Normaal zijn deze betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar nu zijn ze voor één dag geopend. Een unieke kans!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

  Afgelopen weekend stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. Een regio die onze beheerders als hun broekzak kennen. Kijk de uitzending nu terug en geniet van alle natuurbeelden.

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke lenterondjes

  De lente is een ideale tijd voor een stevige wandeling. Om je op weg te helpen in de natuur, hebben onze boswachters de vijf mooiste lenterondjes op een rij gezet.

  Lees verder

  Lees verder
 • Speel de Kuiken Quiz

  Herken jij alle (jonge) vogels? Test je natuurkennis in 10 donzige vogelvragen en daag je familie en vrienden uit. Eitje toch? ;-) Na afloop ontvang je de juiste antwoorden. 🐣

  Lees verder

  Lees verder