Krans vlechten in een eeuwenoude eendenkooi (vol)

Vlecht je eigen krans van wilgentenen op een bijzondere locatie, eendenkooi Klein Profijt. Onder deskundige begeleiding leer je een krans vlechten van wilgentenen. Leuk voor aan de deur of op tafel: je bepaalt zelf hoe groot of hoe klein je de krans maakt. De wilgentenen komen van de knotbomen uit de eendenkooi, vers gesneden en superlokaal!

Warme waterdichte kleding

We vlechten buiten dus trek warme kleding aan en laarzen of waterdichte schoenen. En vergeet je snoeischaar en handschoenen niet mee te nemen!

Bijzondere plek

De locatie is uniek – aan de rand van een eeuwenoude eendenkooi. Als een verborgen parel ligt deze buitendijks en verscholen in het landschap. Hier heeft het getijden nog vrij spel: twee keer per dag stroomt het water naar binnen. De eendenkooi Profijt is normaal gesloten voor publiek, maar is vandaag het prachtige decor voor een vlechten van een krans!

Let op! Bij slecht weer – dichte mist, regen of storm – gaat deze activiteit niet door.
Praktische info

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats t.h.v. Veerweg nr 6 (Rhoon) aan de linkerkant van de weg. Dit is voorbij de golfbaan.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Krans vlechten in een eeuwenoude eendenkooi (vol)

Excursie

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder