Lentewandeling langs voorjaarsbloeiers

Het is nog vroeg in het jaar en ondanks dat de bomen nog kaal zijn, bloeit landgoed Mildenburg al volop. Sneeuwklokjes, wilde boscyclaam en bosanemonen kleuren het landgoed. Deze bijzondere planten zijn onlosmakelijk verbonden met de rijke historie van het landgoed. De gids neemt je mee in dit prachtige verhaal en langs alle vroegbloeiers. In de stinzentuin ontdek je hoeveel dat er zijn! Slanke sleutelbloem, bostulp, wilde hyacint en holwortel vormen hier elk voorjaar een mooi gekleurd tapijt.

Samen met de oude lanen lichten de stinzenplanten een tipje van de sluier hoe imposant het landgoed ooit was. Daar waar de jonkvrouwen flaneerden, vinden nu vleermuizen in de oude laanbomen een thuis. En de bostulp die met veel aandacht is aangeplant, is nu een geliefde snack voor de reeën.  

Ga mee op pad en geniet van dit verhaal en haar voorjaarsbloeiers. 


Boek hier je ticket(s)

za. 16 maart 2024

13:30 – 15:30 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

We verzamelen bij de ingang van het landgoed Mildenburg aan de Hoflaan in Oostvoorne. Daar is ook voldoende parkeergelegenheid. Bij gebruik van navigatie kun je Hoflaan 13, Oostvoorne aanhouden.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

We verzamelen bij de ingang van het landgoed Mildenburg aan de Hoflaan in Oostvoorne.

Praktische Info

Lentewandeling langs voorjaarsbloeiers

Excursie

Tickets bestellen
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder