Nacht van de Nacht op Fort Noorddijk

Middenin de polder bij Hellevoetsluis ligt Fort Noorddijk. Het hek is hier bijna altijd dicht en zo blijven de verhalen van vroeger goed bewaard. Maar niet vanavond! Duik het donker in: vanavond laat het fort zijn verhalen los.

In het donker komen verhalen pas echt tot leven, zeker op Fort Noorddijk! Tijdens de zaklamp speurtocht ontdek je deze verhalen. Langs de scherfmuur en geschutstellingen, door het officiersverblijf, ga je op zoek naar aanwijzingen en voorwerpen. Zij en de gidsen vertellen het verhaal van het militaire erfgoed en de natuur die nu dankbaar een plekje vindt op het fort.

Natuurlijk ontbreekt een vuurkorf met marshmallows niet. Dus neem je zaklamp mee en duik in het donker!

Leuk uitje voor het hele gezin! Ga je mee?

De Nacht van de Nacht op Fort Noorddijk wordt georganiseerd door Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis in samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap.


Nacht van de Nacht

Nederland behoort tot de meest verlichte landen ter wereld. Terwijl echt donkere nachten belangrijk zijn voor mens en dier. Daar staan we bij stil tijdens dit speciale evenement.Praktische info

Parkeren

De start van de Nacht van de Nacht is bij de ingang van Fort Noorddijk (Noorddijk 6 in Hellevoetsluis). Bij het rustpunt op de dijk bij het fort is heel beperkt parkeergelegenheid beschikbaar. Kom bij voorkeur met de fiets.

Leuk voor kids

De speurtocht zit bomvol historie waarin oude verhalen tot leven komen. Neem je zaklamp mee!

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.

Bijzonderheden

Fort Noorddijk is normaal gesproken gesloten voor publiek. Maar vanavond niet! De Nacht van de Nacht is een unieke kans voor een unieke ervaring.


Locatie

Bij de ingang van Fort Noorddijk aan de Noorddijk in Hellevoetsluis

Praktische Info

Nacht van de Nacht op Fort Noorddijk

Excursie

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder