Natuur en bunkers, een rijke historie

Ontdek de prachtige natuur rondom de bunkers in de Duinen van Oostvoorne. Duik in de rijk verleden en luister naar de mooie verhalen van de gids!

De Duinen van Oostvoorne kennen een rijke historie. Bunkers maken daar onderdeel vanuit en vormen het landschap zoals we nu kennen. Samen met de gids stap je terug in de tijd en ontdek je welke planten en dieren nu een thuis hebben gevonden rondom de bunkers. Lopend door de koffievallei naar de Adcockbunker komen we onderweg veel tegen: loopgraven, verschillende soorten bomen, bijzondere vogels en veel sporen uit een rijk verleden!

We starten bij de vleermuizenbunker en al wandelend steken we het ‘kale’ gebied over tussen Sipkesslag en de Biberbunker met interessante plantengroei. We bezoeken de bunkers niet aan de binnenkant, maar lopen er wel langs om ze te bewonderen.

Duik mee in de historie en luister naar de mooie verhalen van de gids!

Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Het Zuid-Hollands Landschap i.s.m. Stichting Biberbunker. 

Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is op de parkeerplaats aan het einde Van Itersonlaan – Sipkesslag in Oostvoorne. , Oostvoorne aanhouden. Kruising: C. Sipkesslag, Duinzoom en F.H.G. van Itersonlaan

Horeca in de buurt

Vogels kijken

Een verrekijker komt altijd van pas!

Locatie

Parkeerplaats C. Sipkesslag – Van Itersonlaan, Oostvoorne

Praktische Info

 • Bezoek de Bunkerdag

  Duik in het verleden en onder de grond bij het Vinetaduin. Normaal zijn deze betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar nu zijn ze voor één dag geopend. Een unieke kans!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

  Afgelopen weekend stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. Een regio die onze beheerders als hun broekzak kennen. Kijk de uitzending nu terug en geniet van alle natuurbeelden.

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke lenterondjes

  De lente is een ideale tijd voor een stevige wandeling. Om je op weg te helpen in de natuur, hebben onze boswachters de vijf mooiste lenterondjes op een rij gezet.

  Lees verder

  Lees verder
 • Speel de Kuiken Quiz

  Herken jij alle (jonge) vogels? Test je natuurkennis in 10 donzige vogelvragen en daag je familie en vrienden uit. Eitje toch? ;-) Na afloop ontvang je de juiste antwoorden. 🐣

  Lees verder

  Lees verder