Ontdek Crezee en de Ridderkerkse Griend

Ga mee met deze avontuurlijke wandeling onder leiding van een gids. Dankzij het zoete water, dat op het ritme van eb en vloed naar binnen stroomt, komen er bijzondere planten en dieren voor in dit gebied. Dit moet je gezien hebben!

Ga mee met deze avontuurlijke wandeling onder leiding van een gids. Dankzij het zoete water, dat op het ritme van eb en vloed naar binnen stroomt, komen er bijzondere planten en dieren voor in dit gebied. Dit moet je gezien hebben!

U wordt ontvangen in de Hofstede de Paradijshoeve met een kopje koffie. Om 09.00 uur trekken we met stevige stappers aan de Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend in. Bij natte omstandigheden zijn laarzen in deze drassige gebieden geen overbodige luxe. Vergeet de verrekijker niet.

De Crezéepolder is bijzonder; een open zoetwatergetijdengebied met slikken, rietkragen en mooie vergezichten. Hier vindt u vele vogelsoorten zoals bijvoorbeeld rietzanger, karekiet, grutto, kemphaan, kluut, lepelaar en diverse soorten meeuwen, sterns, eenden, ganzen en zwanen. Ook de bever gedijt in dit gebied met de vele moerasplanten en wilgen. In het seizoen is het een oase van planten en insecten. Bij elk seizoen is er wat te spotten. De gids weet de plekjes waar je de vogels en de bever spot.
De Ridderkerkse Griend aan de noord-westzijde van de Crezéepolder is deels wilgenvloedbos en deels hakgriend. Je kunt er heerlijk over smalle paden en bruggetjes glibberen. Het gebied staat ook onder invloed van de getijden. Het water in de geulen en de sloten is altijd in beweging en de griend staat regelmatig in zijn geheel onder water. Het is een mooie plek voor bever, ijsvogel en specht. In het voorjaar bloeit er een unieke spindotter. De Ridderkerkse Griend is ruig en leuk.

De route en afstand van de excursie variëren afhankelijk van seizoen, weersomstandigheden en wensen van de deelnemers. De afstand ligt tussen de 4 en 6 kilometer en duurt ca. 2½ uur. Op enkele plekken worden hekwerken met opstap beslecht. Paden kunnen modderig en glibberig zijn.

Ga mee op avontuur en ontdek de Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend!Praktische info

Parkeren

Parkeren kan bij Hofstede de Paradijshoeve, Oostmolendijk 82A, 2986 AA Ridderkerk, waar we starten met een kopje thee of koffie.

Laarzen

Bij natte omstandigheden zijn laarzen in deze drassige gebieden geen overbodige luxe.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Oostmolendijk 82, 2986 AA, Ridderkerk

Praktische Info

Ontdek Crezee en de Ridderkerkse Griend

Excursie

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder