Ontdek Crezee en Ridderkerkse Griend

Langs getijdenrivier de Noord bepaalt het water het ritme van de Crezéepolder en Ridderkerkse griend: met eb komen de slikken droog te liggen. Met vloed vullen de geulen en kreken zich met zoet water. Tijdens een avontuurlijke wandeling door nieuwe natuur en oud cultuur landschap ontdek, voel en ervaar je de kracht van het water en veerkracht van de natuur. Meld je aan en ga mee met onze gids! 

De wandeling start met ontvangst in Hofstede de Paradijshoeve met een kopje koffie of thee. Om 09.00 uur stap je de Crezéepolder in om vanuit daar door te lopen naar de Ridderkerkse Griend. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen: vogels vinden op de drooggevallen slikken een tafeltje dekje. Tureluur, grutto, kluut verschillende soorten meeuwen scharrelen hun kostje hier bij elkaar. In de winter ontdek je makkelijk de beverburcht terwijl het in de zomer zoemt van de insecten. En zo beleef je de polder elk seizoen weer anders.

De Ridderkerkse Griend aan de noord-westzijde van de Crezéepolder is een oud griend. Je kunt er heerlijk over smalle paden en bruggetjes glibberen. Het water in de geulen en de sloten is altijd in beweging en dehet griend staat regelmatig helemaal onder water. Het is een mooie plek voor bever, ijsvogel en specht. In het voorjaar bloeit hier de bijzondere spindotterbloem. De Ridderkerkse Griend is ruig en leuk.

Door de combinatie van beide gebieden is deze excursie afwisselend en nooit saai. De route en afstand van de excursie variëren afhankelijk van seizoen en weersomstandigheden. De afstand ligt tussen de 4 en 6 kilometer en duurt ongeveer 2 tot 2½ uur. Let op! paden kunnen modderig en glibberig zijn. Dus trek laarzen of waterdichte schoenen aan.

Ga mee op avontuur en ontdek de Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend!Praktische info

Parkeren

We verzamelen bij Hofstede de Paradijshoeve, Oostmolendijk 82A, 2986 AA Ridderkerk. Hier starten we met een kopje thee of koffie. Er is tevens voldoende parkeergelegenheid.

Laarzen

Bij natte omstandigheden zijn laarzen of waterdichte schonen geen overbodige luxe.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Oostmolendijk 82, 2986 AA, Ridderkerk

Praktische Info

Ontdek Crezee en Ridderkerkse Griend

Excursie 4 - 6 km

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Geef voor de allerkleinsten

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar veilig groot worden is in onze drukke provincie niet vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons deze maanden éxtra in om de overlevingskansen voor volgende generaties natuur te vergroten.…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zes tips om een kraamkamer te maken van je eigen tuin

  Ook in je eigen tuin kan je genieten van jong grut in het voorjaar. Kijk de kunst af van onze boswachters en ga aan de slag met onderstaande tips. Zo maak je van je tuin…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder