Ontdek Crezee en Ridderkerkse Griend (met lunch)

Langs getijdenrivier de Noord bepaalt het water het ritme van de Crezéepolder en Ridderkerkse griend: met eb komen de slikken droog te liggen. Met vloed vullen de geulen en kreken zich met zoet water. Tijdens een avontuurlijke wandeling door nieuwe natuur en oud cultuur landschap ontdek, voel en ervaar je de kracht van het water en veerkracht van de natuur. Meld je aan en ga mee met onze gids! 

De wandeling start met ontvangst in Café Dique met een kopje koffie of thee. Om 09.00 uur stap je de Crezéepolder in om vanuit daar door te lopen naar de Ridderkerkse Griend. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen: vogels vinden op de drooggevallen slikken een tafeltje dekje. Tureluur, grutto, kluut verschillende soorten meeuwen scharrelen hun kostje hier bij elkaar. In de winter ontdek je makkelijk de beverburcht terwijl het in de zomer zoemt van de insecten. En zo beleef je de polder elk seizoen weer anders.

De Ridderkerkse Griend aan de noord-westzijde van de Crezéepolder is een oud griend. Je kunt er heerlijk over smalle paden en bruggetjes glibberen. Het water in de geulen en de sloten is altijd in beweging en dehet griend staat regelmatig helemaal onder water. Het is een mooie plek voor bever, ijsvogel en specht. In het voorjaar bloeit hier de bijzondere spindotterbloem. De Ridderkerkse Griend is ruig en leuk.

Door de combinatie van beide gebieden is deze excursie afwisselend en nooit saai. De route en afstand van de excursie variëren afhankelijk van seizoen en weersomstandigheden. De afstand ligt tussen de 4 en 6 kilometer en duurt ongeveer 2 tot 2½ uur. Let op! paden kunnen modderig en glibberig zijn. Dus trek laarzen of waterdichte schoenen aan.

Na deze avontuurlijke wandeling genieten we van een uitgebreide lunch. Deze lunch is altijd inclusief koffie, thee, melk en fruitwaters en varieert per seizoen. Laat u verrassen door diverse lekkernijen.

Uitgebreide lunch bij Cafe Dique

De excursie sluiten we af met een uitgebreide lunch. Deze lunch is altijd inclusief koffie, thee, melk en fruitwaters en varieert per seizoen. Laat u verrassen door diverse lekkernijen.

Ga mee op avontuur en ontdek de Crezéepolder en Ridderkerkse Griend!


Boek hier je ticket(s)

za. 30 september 2023

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

We verzamelen bij Café Dique, Oostmolendijk 82A, 2986 AA Ridderkerk. Hier starten we met een kopje thee of koffie. Er is tevens voldoende parkeergelegenheid.

Laarzen

Bij natte omstandigheden zijn laarzen of waterdichte schonen geen overbodige luxe.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Oostmolendijk 82, 2986 AA, Ridderkerk

Praktische Info

Ontdek Crezee en Ridderkerkse Griend (met lunch)

Excursie 4 - 6 km

Tickets bestellen
 • Meer duingraslanden in drukke Randstad 

  Woekerende bramen, vergrassing van de duinen, een veelheid aan struiken: ook in onze gebieden hebben we last van de stikstofdepositie. Projectleider Quincy de Bruijn vertelt welke maatregelen we daartegen treffen in onze duingebieden ten zuiden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer ademruimte voor mens en natuur

  Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen voelt het alsof we haast geen ademruimte meer hebben. Met uw steun willen we kwetsbare natuur beschermen en ons landschap op een positieve manier ontwikkelen. Helpt u mee?

  Lees verder

  Lees verder
 • Strook vol leven

  Om de schoonheid te snappen van de Elfenbaan, een langgerekt natuurgebied tussen Zoeterwoude en Bodegraven, moet je het verhaal erachter kennen. Of iets heel bijzonders meemaken. Dat laatste gebeurde, toen we op pad gingen met…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder