Ontdek Crezee en de Ridderkerkse Griend (vol)

Ga mee met deze avontuurlijke wandeling onder leiding van een gids. Dankzij het zoete water, dat op het ritme van eb en vloed naar binnen stroomt, komen er bijzondere planten en dieren voor in dit gebied. Dit moet je gezien hebben!

We verzamelen bij Hofstede de Paradijshoeve. Om 09.00 uur trekken we de stevige stappers of laarzen aan op weg naar Crezéepolder en Ridderkerkse Griend onder leiding van de gids. In deze drassige gebieden zijn laarzen geen overbodige luxe. Vergeet de verrekijker niet. 

Twee keer per dag stromen eb en vloed hier in en uit en zorgt voor een enorme variëteit aan dier- en plantsoorten in de Crezéepolder. In dit zoetwatergetijdennatuur vind je bijvoorbeeld de karekiet, de tureluur, het zomerklokje, echte heemst, valeriaan, lepelaar maar ook de visarend en de bever. De gids weet de plekjes in dit gebied waar je de vogels en de bever spot. 

De Ridderkerkse Griend aan de westzijde van de Crezéepolder is deels wilgenvloedbos en deels hakgriend. Je kunt heerlijk over smalle glibberige paden struinen. Het gebied staat in open verbinding met het water van de Noord en staat dus ook onder invloed van de getijden. Het is dan ook een geschikte plek voor de bever, de ijsvogel en de prachtige en unieke spindotter. De Ridderkerkse Griend is ruig en leuk!

Ga mee op avontuur en ontdek de Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend!Praktische info

Parkeren

Start bij Hofstede Paradijshoeve.


Locatie

Oostmolendijk 82, 2986 AA, Ridderkerk

Praktische Info

Ontdek Crezee en de Ridderkerkse Griend (vol)

Excursie

 • Maaien in de natuur – hoe zit dat?

  Terwijl de meeste Nederlanders van een luie vakantie genieten, is het voor boswachters in regio Veenweiden nu flink aanpoten. De hooibouw is een belangrijke periode voor het beheer van onze graslanden. Maaien is een uitgekiende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: Fotomodellen

  Lijkt het je leuk model te staan voor foto’s die het Zuid-Hollands Landschap gebruikt voor tijdschrift, email-nieuwsbrieven, website en meer? Dit is je kans! Het kost je een paar uur. Als tegenprestatie ontvang je professionele…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomer in Zuid-Holland

  Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen! Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Gratis magazine

  Vind je het leuk om in Zuid-Holland op pad te gaan? En ben je dol op de natuur? Dan is dit magazine wat voor jou.

  Lees verder

  Lees verder