Op zoek naar de rode kelkzwam in eendenkooi Klein Profijt (Volgeboekt)

De winter geeft eendenkooi Klein Profijt een prachtige dieprode rood, dankzij de zeldzame rode kelkzwam. Een prachtig gezicht voor de liefhebber en nieuwsgierige. Ga je mee op excursie?

De rode bekerzwam of rode kelkzwam, (Sarcoscypha coccinea) is een kleine paddenstoel die in het vroege voorjaar voorkomt op takken van de els, wilg op vochtige, voedselrijke grond. Met zijn dieprode kleur is het een opvallende verschijning tussen het grijs en groen in de winter.

Deze zwam is bijzonder om te zien en in de eendenkooi komt ze in grote aantallen voor. Ook de krulhaarkelkzwam wordt hier gevonden. Beide paddenstoelen lijken zoveel op elkaar dat ze met het blote oog niet van elkaar te onderscheiden zijn.

Tijdens deze excursie door het unieke zoetwatergetijdegebied in Klein Profijt gaan wij op zoek naar deze paddenstoelen. En nemen we gelijk een kijkje in de eeuwenoude eendenkooi. Kortom: een mooie excursie voor de liefhebber die deze bijzondere zwam wilt zien en voor de nieuwsgierige die verrast wilt worden door de bijzondere natuur onder de rook van Rotterdam. Trek wel laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan flink nat zijn in dit getijdengebied!


Boek hier je ticket(s)

do. 22 februari 2024

10:30 – 12:30 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats t.h.v. Veerweg nr 6 aan de linkerkant van de weg. Dit is voorbij de Golfbaan. Dit is gelijk ook het startpunt van de excursie.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan flink nat zijn in dit getijdengebied!

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.

Publiekslievelingen

Bever, spindotterbloem en natuurlijk de rode kelkzwam


Locatie

Eendenkooi Klein Profijt

We verzamelen op de parkeerplaats ter hoogte van Veerweg 6

Praktische Info

Op zoek naar de rode kelkzwam in eendenkooi Klein Profijt (Volgeboekt)

Excursie

Tickets bestellen
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder