Paddenstoelenjacht op Landgoed Huys te Warmont

Tino Stulen
Tino Stulen
Treed binnen in een sprookjesachtige wereld van paddenstoelen op Landgoed Huys te Warmont!

Deze excursie neemt je mee op een boeiende ontdekkingstocht door de weelderige bossen van het landgoed, waar de herfst de natuur transformeert tot een kleurrijk palet van schimmels en zwammen.

Onze ervaren gids onthult de geheimen van het paddenstoelenrijk terwijl je leert over hun rol in het ecosysteem en hun fascinerende levenscycli. Wist je bijvoorbeeld dat deze schimmels een heel ondergronds netwerk hebben? Waar komen heksenkringen eigenlijk vandaan? Ga op zoek naar zeldzame soorten en bewonder de prachtige vormen en kleuren die deze wonderen der natuur kenmerken.

Dit avontuur is geschikt voor natuurliefhebbers van alle leeftijden. Kom en verwonder je over de verborgen schatten van het herfstseizoen op Landgoed Huys te Warmond, waar de mysterieuze wereld van paddenstoelen tot leven komt. Trek stevige schoenen aan en ga mee op ontdekkingstocht, het wordt een onvergetelijke wandeling!


Boek hier je ticket(s)

za. 14 oktober 2023

14:00 – 16:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

Wij starten de excursie aan het begin van de oprijlaan van het landgoed op het parkeerterrein bij het informatiebord. (Beperkt) parkeren kan aan het begin van het landgoed en anders in de naastgelegen Beatrixlaan in Warmond.

Openbaar vervoer

Plan de reis naar Bushalte Warmundastraat, Warmond met 9292.nl. Vanaf de bushalte is het 4 minuten lopen.

Bijzonderheden

Neem een handspiegeltje mee om onder de hoedjes van paddenstoelen te gluren!

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Herenweg 139, 2361 EP Warmond

Praktische Info

Paddenstoelenjacht op Landgoed Huys te Warmont

Excursie

Tickets bestellen
 • Meer duingraslanden in drukke Randstad 

  Woekerende bramen, vergrassing van de duinen, een veelheid aan struiken: ook in onze gebieden hebben we last van de stikstofdepositie. Projectleider Quincy de Bruijn vertelt welke maatregelen we daartegen treffen in onze duingebieden ten zuiden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer ademruimte voor mens en natuur

  Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen voelt het alsof we haast geen ademruimte meer hebben. Met uw steun willen we kwetsbare natuur beschermen en ons landschap op een positieve manier ontwikkelen. Helpt u mee?

  Lees verder

  Lees verder
 • Strook vol leven

  Om de schoonheid te snappen van de Elfenbaan, een langgerekt natuurgebied tussen Zoeterwoude en Bodegraven, moet je het verhaal erachter kennen. Of iets heel bijzonders meemaken. Dat laatste gebeurde, toen we op pad gingen met…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder