Op zoek naar reeën in Polder Achthoven

We nodigen je uit om de wereld van de reeën te ontdekken tijdens deze unieke excursie in het natuurgebied Polder Achthoven.

Deze excursie biedt een onvergetelijke ervaring waarbij we de zonsondergang tegemoet wandelen en de kans krijgen om deze hoefdieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

Reeën zijn prachtige middelgrote hoefdieren met een rood-grijsbruine vacht en opvallende kenmerken zoals grote donkere ogen, opvallend grote oren, een zwarte neus en een witte kin. Mannelijke reeën dragen een eenvoudig gewei, terwijl de jongen herkenbaar zijn aan de witte vlekken op hun rug en flanken. Een ontmoeting met deze elegante dieren blijft een bijzondere ervaring.

Polder Achthoven, met zijn vochtige graslanden vol bloemen, ruige graslanden, bossen en enkele grienden, biedt het perfecte decor voor deze ontdekkingstocht. In de schemering én ochtenduren begeven de reeën zich op open terrein om voedsel te zoeken en te grazen. Voor rust en herkauwen trekken ze zich terug in de beschutting van de natuur.

Om zo min mogelijk verstoring te veroorzaken, lopen we tegen de windrichting in en vragen we de deelnemers om donkere kleding te dragen. Een verrekijker is sterk aanbevolen om de reeën van dichtbij te kunnen observeren. Houd er rekening mee dat deze excursie niet geschikt is voor de allerkleinsten, gezien het belang van rust en stilte tijdens de wandeling.


Boek hier je ticket(s)


Praktische info

Parkeren

We verzamelen op Parkeerplaats Zouweboezem, Boezemweg 21-1 in Lexmond en starten onze wandeling tegen het vallen van de avond.

Openbaar vervoer

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Op zoek naar reeën in Polder Achthoven

Excursie

Tickets bestellen
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder