Paasspeurtocht

Gezellig met de familie deelnemen aan de paasspeurtocht op 2e Paasdag.

Er wordt in het Staelduinse bos een leuke route uitgezet met lintjes en tijdens de wandeling kun je door middel van vragen de puzzel oplossen. Onderweg is er nog wat lekkers en aan het eind misschien wel een klein prijsje…

Kom op de fiets!
Gezien de te verwachte drukte en de beperkte parkeerruimte verzoeken we je op de fiets te komen. Let op Parkeren op de dijk is niet toegestaan!

Tijden en prijzen:
Je kunt starten tussen 11:00 en 15:00 uur vanaf het parkeerterrein Oude Hooislag.
Deelname kost € 3,- (pinnen is mogelijk)

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Staelduinse Bos.


Wisselende tentoonstelling – d’Oude Koestal
Breng na de wandeling nog een bezoek aan d’Oude Koestal. Dit bezoekerscentrum wordt beheerd door de vrijwilligers van de vereniging “Vrienden van het Staelduinse Bos”. Op de zolder van bezoekerscentrum is o.a. een wisselende flora en fauna tentoonstelling en op de begane grond is een vaste expositie over de natuur en het gebied.


Praktische info

Parkeren

  • Er zijn twee P-terreinen waar je de auto kan parkeren:
    P-terrein 1 is tegenover Staelduinlaan 19, 2691 NN ‘s-Gravenzande.
  • P-terrein 2 is op de Oude Hooislag 2 (aan het einde van de Papedijk), 2691 NH, ’s-Gravenzande, welke is voorzien van 2 invalideparkeerplaatsen. Vanaf hier is het bezoekerscentrum d’Oude Koestal het snelst te bereiken.

Horeca in de buurt

Brasserie De Bosrand aan de Staelduinlaan 1a in ‘s-Gravenzande ontvangt je graag voor een kopje koffie of thee met appelgebak of lunch.

Wandelen

Wil je nog een keer terugkomen naar het Staelduinse bos om te wandelen? Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet door het bos van ongeveer 3 km: de vleermuisroute (rode paaltjes), Van Rijckevorselroute (paaltjes met rolstoelvignet) en d’Oude Koestalroute (gele paaltjes).

Bezoekerspunt

Bezoekerscentrum d’Oude Koestal, Peppellaan 1, 2691 NG ´s–Gravenzande


Locatie

Peppellaan 1, 2691 NG ´s–Gravenzande

Praktische Info

  • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

    In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

    Lees verder

    Lees verder
  • Dit zijn onze plannen voor 2024

    Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

    Lees verder

    Lees verder
  • Vrijwilligerswerk

    Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

    Lees verder

    Lees verder