Rondje landgoed Ockenburgh – rolstoelvriendelijk

Ontdek alle hoogtepunten van landgoed Ockenburgh tijdens deze wandeling met gids op deze rolstoelvriendelijke route.

Omdat onze boswachters vinden dat natuur voor iedereen toegankelijk moet zijn organiseert Het Zuid-Hollands Landschap deze rolstoelvriendelijke wandeling. Je gaat over halfverharde paden en stevige bosgrond.

Aan allure geen gebrek op het Haagse Landgoed Ockenburgh. Rond de villa zijn vele eeuwen aan tuingeschiedenis zichtbaar in de vorm van wandelbossen, grazige weides en slingerende waterpartijen. Als je groen, geschiedenis en ruimte wilt beleven dan heeft landgoed Ockenburgh heel wat te bieden. En dat zo dicht bij de stad Den Haag!

De gidsen van Het Zuid-Hollands Landschap nemen je graag mee op een tocht langs markante bomen op landgoed Ockenburgh en delen de mooiste verhalen met je.

Begeleider mag mee!
Per ticket mag 1 begeider gratis mee, zodat de gids de handen vrij heeft om de groep te begeleiden over het landgoed. En daarbij is het nog eens gezellig!


Boek hier je ticket(s)

zo. 9 juni 2024

10:30 – 12:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Geschikt voor rolstoelen

Deze wandeling is rollator- en rolstoelvriendelijk. Ben je rolstoel gebonden of rolstoelafhankelijk, dan verzoeken we je zelf te zorgen voor begeleiding (max. 1 gratis begeleider).

De wandeling gaat voornamelijk over vlakke verharde paden. Deelname aan deze wandeling is op eigen risico. Er is geen specialistische hulp aanwezig.

De gids verwelkomt je op de parkeerplaats bij de fietsenstalling

Parkeren

Met de auto neem je op S200 (Lozerlaan/Ockenburghstraat) de afslag Monster/Parnassia Groep. Ga voorbij het tuincentrum rechtsaf over een bruggetje. Parkeer direct links op de parkeerplaats.

Parkeerplaats Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg 4, 2552 RL Den Haag.

Openbaar vervoer

Buslijn 31 rijdt van bus-/tramhalte Leyenburg naar bushalte Ockenburgh aan de Monsterseweg. Meer bussen rijden naar Kijkduin. Zie ook 9292.nl.

Horeca in de buurt

Villa Ockenburgh heeft een restaurant plus een glazen kas voor kleine hapjes. Verder is er volop horeca rond het strand van Kijkduin. Ook zorgboerderij Pluk! heeft een lunchroom met terras.

Fietsen

Je kunt landgoed Ockenburgh goed bereiken op de fiets en er staan fietsenrekken waar je je fiets aan vast kunt maken.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg, Den Haag

Praktische Info

Rondje landgoed Ockenburgh – rolstoelvriendelijk

Excursie

Tickets bestellen
 • Alarmerend nieuws: Vlinderpopulatie in 30 jaar gehalveerd in ons land

  Uit onderzoek van het CBS en De Vlinderstichting blijkt dat de vlinderpopulatie in Nederland sterk is afgenomen in de laatste dertig jaar. Tussen 1992 en 2023 daalde het aantal dagvlinders gemiddeld met 53 procent. Het…

  Lees verder

  Lees verder
 • De Bijentelling komt er weer aan!

  Dit jaar is de Nationale Bijentelling voor het eerst verlengd tot een tiendaagse telling. Tussen 15 en 24 april kan iedereen meedoen door een half uurtje wilde bijen te tellen. Dat kan overal; in je…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke Lenterondjes

  Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

  Lees verder

  Lees verder
 • Bezoekerspunt Sophiapolder verder onder nieuwe vlag

  Vijf jaar geleden nam Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder het initiatief voor deze fraaie ontmoetingsplek. Vanaf dit seizoen neemt het Zuid-Hollands Landschap het stokje over en zetten we het goede werk voort. We kijken er naar uit…

  Lees verder

  Lees verder