Wandel mee langs spindotters en meer

Wie in april Klein Profijt binnenloopt wordt verrast door een gele bloemenzee. In dit zoetwatergetijdengebied stromen de diepe geulen leeg en vol op het ritme van eb en vloed. Juist daarom groeien er bijzondere planten, waaronder de spindotter. Zij is verantwoordelijk voor die bloemenpracht in deze tijd van het jaar.

Samen met een gids ontdek je de slimme aanpassingen van de spindotterbloem om te overleven wanneer zetwee keer per dag kopje onder gaat. Tijdens deze excursie staat deze bijzondere plant centraal maar leer je tegelijkertijd meer over zoetwatergetijdengebieden en hoe uniek deze zijn in noord-west Europa. Ook de bever voelt zich in deze wilgenjungle thuis, wie vang je een glimp op.

Trek je kaplaarzen of waterdichte schoenen aan!Praktische info

Parkeren

Wij verzamelen aan het einde van de Schenkeldijk op de parkeerplaats.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan!

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Wandel mee langs spindotters en meer

Excursie

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Geef voor de allerkleinsten

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar veilig groot worden is in onze drukke provincie niet vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons deze maanden éxtra in om de overlevingskansen voor volgende generaties natuur te vergroten.…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zes tips om een kraamkamer te maken van je eigen tuin

  Ook in je eigen tuin kan je genieten van jong grut in het voorjaar. Kijk de kunst af van onze boswachters en ga aan de slag met onderstaande tips. Zo maak je van je tuin…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder