Kindermiddag uilenballen pluizen (GEANNULEERD)

Wat vind je in een uilenbal?

Uilen braken ballen uit, braakballen. Maar waarom eigenlijk? En wat zit er allemaal in zo’n braakbal? Ben je tussen de 6 en 12 jaar en een echte onderzoeker? Kom dan met ons mee pluizen en ontdekken in het bezoekerscentrum Tenellaplas.  

Je krijgt eerst alles te horen over uilen en hun gedrag. Maar wist je dat ook sommige andere vogels braakballen uitspugen? Dit en nog veel meer kom je allemaal te weten. Natuurlijk kun je ook je vragen stellen. Daarna mag je zelf aan de slag! Met loepjes en ander materiaal kun je je vondsten goed bekijken. Aan het eind van de middag mag je je gevonden schedeltjes en botjes mee naar huis nemen. 

Deze middag wordt georganiseerd door het Zuid-Hollands Landschap i.s.m. het IVN, afdeling Voorne Putten Rozenburg. 


Filmpje


Nieuwsgierig naar wat je allemaal in een braakbal kunt vinden? Meld je dan aan en pluis mee!


Praktische info

Parkeren

Parkeren kan bij Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, 3235NK, Rockanje.

Leuk voor kids

Deze middag is speciaal en alleen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar!

Deze middag is niet geschikt voor verjaardagsfeestjes. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje? Ga dan speuren door de duinen. We hebben hele leuke doeroutes uitgezet die je HIER kunt vinden.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, 3235NK, Rockanje

Praktische Info

Kindermiddag uilenballen pluizen (GEANNULEERD)

Activiteit

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder