Van merel tot nachtegaal

We volgen in de ochtendgloren het zingen van de voorjaarszangers op Langeveld samen met de gids.

De zangkwaliteiten van de nachtegaal zou bijna die van de merel doen verbleken, maar niets is minder waar. Met name in de ochtend is het zangconcert overweldigend, dan is het nog lekker stil in de omgeving en zingt de ene vogel nog harder dan de ander. Tja wie het hardst zingt krijgt misschien wel de meeste aandacht…en dat in het voorjaar!

Neem voor deze wandeling een verrekijker mee, want hoe luidkeels het gezang ook is, de zangers laten zich niet altijd makkelijk zien. De zwartkop, nachtegaal en tjiftjaf gaan zo op in de omgeving, dat je het gezang moet volgen om de zanger te kunnen ontdekken. En als we dan toch turen zie je misschien nog wel een gekraagde roodstaart of een specht voorbijschieten.

Langeveld is een binnenduinrandgebied en is rijk aan libellen, vlinders, mossen en planten zoals zandblauwtje, ogentroost, vogelpootje en rietorchis. Kortom genoeg te ontdekken!

Praktische info

Parkeren

Wij starten de excursie bij de ingang van het fietspad ter hoogte van het zweefvliegveld. Je kunt parkeren langs de Vogelaardreef.

Horeca in de buurt

Na afloop kun je bij de Stayokay terecht voor een kopje koffie en langs de kust zijn er diverse strandgelegenheden zoals Vrijstaat Nederzandt of Strandpaviljoen de Zeespiegel.

Wandelen

Trek een lange broek aan ter bescherming en neem een flesje drinken mee voor onderweg.

t.h.v. Vogelaardreef 21 (parkeren langs de weg), Noordwijk

Praktische Info

 • Bezoek de Bunkerdag

  Duik in het verleden en onder de grond bij het Vinetaduin. Normaal zijn deze betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar nu zijn ze voor één dag geopend. Een unieke kans!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

  Afgelopen weekend stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. Een regio die onze beheerders als hun broekzak kennen. Kijk de uitzending nu terug en geniet van alle natuurbeelden.

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke lenterondjes

  De lente is een ideale tijd voor een stevige wandeling. Om je op weg te helpen in de natuur, hebben onze boswachters de vijf mooiste lenterondjes op een rij gezet.

  Lees verder

  Lees verder
 • Speel de Kuiken Quiz

  Herken jij alle (jonge) vogels? Test je natuurkennis in 10 donzige vogelvragen en daag je familie en vrienden uit. Eitje toch? ;-) Na afloop ontvang je de juiste antwoorden. 🐣

  Lees verder

  Lees verder