Voorjaarswandeling langs spindotterbloemen en meer

Wie in april Klein Profijt binnenloopt wordt verrast door een gele bloemenzee. In dit zoetwatergetijdengebied stromen de diepe geulen leeg en vol op het ritme van eb en vloed. Juist daarom groeien er bijzondere planten, waaronder de spindotter. Zij is verantwoordelijk voor de kleur in deze tijd van het jaar.

Samen met een gids ontdek je de slimme aanpassingen van de spindotterbloem om te overleven wanneer ze twee keer per dag kopje onder gaat. Tijdens deze excursie staat deze bijzondere plant centraal maar leer je tegelijkertijd meer over zoetwatergetijdengebieden en hoe uniek deze zijn in noord-west Europa. Ook de bever voelt zich in deze wilgenjungle thuis, wie vang je een glimp op.

Trek je kaplaarzen of waterdichte schoenen aan!


Boek hier je ticket(s)


Praktische info

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats aan het einde van de Schenkeldijk in Rhoon. Dit is gelijk ook het startpunt van de excursie.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan!

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Voorjaarswandeling langs spindotterbloemen en meer

Excursie

Tickets bestellen
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder